Zoals jullie al eerder op mijn blog hebben kunnen lezen, heb ik geen gebrek aan nieuwe ideeën voor behangdecoratie, maar ontbreekt het me vaak aan tijd. Maar soms, als een klant met een directe vraag komt, wil ik in mijn enthousiasme weleens alles opzij zetten en direct aan de slag gaan met het nieuwe idee! Zo gebeurde dit ook bij het ontwerpen van de panda decoratie.

De vraag voor het ontwerp van een panda kwam van een klant die erg enthousiast was over de behangdecoratie ” vosje in de hangmat”. Alleen had deze klant liever een panda in de hangmat. En de vraag was of dit ook zou kunnen? Aangezien ik al eens had nagedacht over de panda, was dit een vraag waar ik direct : “maar natuurlijk!” op kon antwoorden. Dus ging ik aan de slag. Ik zocht wat informatie over het leefgebied van de panda, zodat ik ook een aangepaste tak of behangboom zou kunnen maken.

De panda leeft hoog in de bergen in china waar het vaak koud en vochtig is. In dit gebied vind je naald- en loofbossen waar ook de bamboe groeit. Een prima leefgebied, want de panda eet voornamelijk bamboe. Wel 10 tot 20 kilo per dag! Verder is de panda een bodembewoner, en zul je hem dus vooral op de grond zien, etend aan zijn bamboe stengels, waar ze zo’n 10 tot 12 uur per dag aan besteden! Alleen als de pandabeer gaat slapen zoekt hij een plekje hogerop, in een boom. De zwart met witte gekleurde panda heeft een aandoenelijk en aaibaar uiterlijk, en daardoor is hij bij veel mensen een geliefd dier. Maar in de vrije natuur kan de panda fel reageren als hij in het nauw gedreven wordt.

De panda in hangmat was in een mum van tijd ontworpen. Ik gebruikte voor de tak de bestaande kronkeltak. Om toch iets van de groene natuur terug te laten komen gebruikte ik de botanische bladeren, die je ook als optie bij de slangentak (slangentak bekijken klik hier) kunt bestellen. Ook de bamboestruik werd ontworpen voor wat extra groene aankleding. Daarnaast vond ik het ook wel leuk als deze behangdecoratie uitgebreid zou kunnen worden met een extra familielid. Het werden er 2, een zittend/etend broertje of zusje en een lopende panda. Als extra optie kan er op de website gekozen worden voor een bamboe takje of een pandapopje wat de panda in hangmat in zijn pootje vast heeft. Voor een panda in de boom heb ik wel wat schetsen op papier staan, maar ook nu ontbreekt weer de tijd om het uit te werken. Maar de panda in de boom gaat er zeker komen!

muziekdoosje panda babykamer kinderkamer kraamcadeau baby zwangerschap pandabeer zwart wit newborn trend
Panda muziekdoosje met 2 kralen en een knoop

Na het maken van de panda behangdecoratie ontstond het idee om ook een panda muziekdoosje te maken. Hoewel je online heel veel verschillende muziekdoosjes kunt vinden, kon ik maar weinig panda muziekdoosjes vinden. Een avondje aan de naaimachine en ook het pandamuziekdoosje was een nieuw item op de website!

Om alles overzichtelijk weer te geven, maakte ik een kort filmpje. Met natuurlijk chinese achtergrond muziek!