Een paar weken geleden ging mijn oude logo op de schop! Ik was toe aan iets nieuws. Het oude logo voldeed niet meer bij mijn website, niet meer bij mij, niet meer bij wat ik met mijn bedrijf wil uitstralen. Dat studentendrukwerk.nl op mijn pad kwam was een fijne bijkomstigheid! En samen met hen creëerde ik iets om trots op te zijn!

Toe aan iets nieuws.

Als bedrijf en persoon blijf je voortdurend in ontwikkeling. Je leert nieuwe dingen, je leert van je fouten, je weet steeds beter wat je met je bedrijf zou willen uitstralen. En nu na een aantal jaren van groei, voelde ik dat er een omslag moest komen. Met medeondernemers ging ik aan het sparren om wat nieuwe inspiratie op te doen. Al deze fijne adviezen brachten me op het idee van een nieuw logo. Ook mijn volgers op sociaal media liet ik meedenken en zo ging ik zelf aan de slag met het ontwerpen van iets nieuws.

Mijn nieuwe logo moest aan een aantal voorwaarden voldoen

  • Frisse uitstraling!
  • Indruk wekken dat het om een baby gerelateerd produkt gaat
  • Een strakke look
  • Rust uitstralen

Uiltje

Eigenlijk was voor mij al vrij snel duidelijk dat de uil symbool moest gaan staan voor mijn bedrijf. Deze uil speelt een grote rol in mijn bedrijf. Niet alleen was het het eerste behangbeest dat ik maakte, maar vind je hem overal terug op de website, omdat hij met alle behangdecoratie te combineren is. Daarnaast is het een geliefd een veel besteld item.

Rustige kleuren

Door de kleuren van de uil, mintgroen-grijs en petrol te combineren, creëerde ik een rustige maar toch frisse uitstraling. De meest verkochte behangdecoratie is nog steeds in de kleuren mintgroen tinten.

Oog voor detail

Het buikje voorzag ik van wat speelse stippen, wat oog voor detail moet uitstralen. Details die je ook terug ziet in mijn behangdecoratie. Door de letters in één stijl te houden kreeg het logo een strakke en rustige look. Het cirkeltje rond de uil geeft een speels tintje aan het geheel.

Het logo was klaar! Maar nu moest ik het logo nog gaan doorvoeren op de website, in nieuwe flyers, logostickertjes enz.

Aan de slag met studentendrukwerk.nl !

Toen studentendrukwerk.nl op mijn pad kwam was het voor mij al snel duidelijk dat ik bij hen mijn flyers zou laten drukken! Na even op de website te hebben rondgekeken zag ik dat de flyers bij hen eenvoudig te ontwerpen waren. Dus ging ik meteen aan de slag.

Het enige waar ik tegen aanliep tijden het ontwerpen, was de afmeting van mijn flyers. Er is heel veel keuze in afmetingen, maar ik wilde graag een vierkante flyer. Waarom? Omdat een vierkante kaart mij doet denken aan een geboortekaartje. Waardoor nog sneller het beeld wordt gecreëerd van een baby gerelateerd produkt. Bovendien vind ik het ronde logo beter uitkomen op een vierkante afmeting.

Helaas was de grootste afmeting die ik kon kiezen 105 mm x 105 mm. Dus moet ik afstappen van mijn idee van 12 cm x 12 cm. Achteraf gezien had ik natuurlijk een ander produkt kunnen nemen, zoals de kaarten, die wel in een grotere afmeting te verkrijgen zijn, maar in mijn enthousiasme was ik alleen gericht op het maken van flyers.

Eenvoudig ontwerpen

Het ontwerpen van de flyer was redelijk eenvoudig in de online editor. Je hoeft geen verstand te hebben van ontwerpprogramma’s. Stap voor stap word je door het menu geholpen. Zo kon ik mijn logo in een cirkel zetten door een vorm toe te voegen en kon ik de achtergrond kleur aanpassen d.m.v. het klikken op de kleur in het palet of door het invoeren van de gewenste kleurcode.

Voor de achterzijde van de flyer had ik meerdere ideeën. Dus besloot ik mijn project tussendoor op te slaan, zodat ik wat meerdere dingen kon uitproberen, zonder dat het basis ontwerp verloren zou gaan.

Afstappen van oude ideeën

Eerst wilde ik foto’s gebruiken, dat had ik op mijn vorige flyer namelijk ook. Met foto’s kun je meteen laten zien waar je bedrijf voor staat of wat je verkoopt. Zeker voor visueel ingestelde klanten erg fijn. Maar inmiddels heb ik zoveel soorten behangdecoratie in het assortiment dat ik dat niet kan weergeven met één enkele foto. Daarnaast was de ruimte op de flyer beperkt en wilde ik ook nog wat tekst kwijt kunnen. Dus stapte ik van het foto idee af. Op de achterzijde schreef ik nog wat informatieve tekst met een verwijzing naar mijn website www.uiltjeboompjebeestje.nl

Scherpe prijzen!

Tijdens het bestellen kun je zelf het aantal exemplaren invoeren dat je zou willen laten drukken. Hoe meer je besteld hoe goedkoper de prijs wordt. De kosten voor 400 flyers zijn €37,39. Wanneer je order waarde hoger is dan € 30,00 word het gratis verzonden naar je huisadres. Je kunt flyers ook in kleine oplages bestellen, al vanaf 25 stuks. Voor 10 euro extra kun je je ontwerp laten controleren door een vormgever, die je tips en advies geeft voor een perfecte vormgeving van je flyer!

Het resultaat is nog mooier dan verwacht!

Toen de flyers binnen kwamen was ik zeer verrast door het mooie uiterlijk! Naast de mooie heldere kleuren is de flyer gedrukt op een dikker soort glanspapier (premium glad) en afgewerkt met dubbelzijdig glanslaminaat, wat de flyer een luxe uitstraling geeft. Het gebruikte papiersoort in combinatie met de heldere kleuren, rustige uitstraling en duidelijke tekst, geven mijn flyers een professionele indruk. Ze geven de boodschap weer die ik met mijn bedrijf wil uitstralen! En ik heb ze zelf gemaakt!

Het zijn flyers om trots op te zijn !

Nog veel meer produkten bij studentendrukwerk

Studentendrukwerk.nl is niet alleen voor studenten! Iedereen kan bij dit bedrijf zijn drukwerk produkten bestellen voor een scherpe prijs! Ze hebben een uitgebreid assortiment. Van flyers, stickers, scripties, foto op canvas tot cadeauartikelen met je eigen foto of logo erop. Teveel om op te noemen! Ook kun je hier mondkapjes bedrukken met een eigen gekozen foto of afbeelding! Hoe leuk is dat!

Wil jij ook flyers drukken? Klik dan op onderstaande knop en je kunt een kijkje nemen in het ruime assortiment drukwerk van studentendrukwerk.nl