Uiltje Boompje Beestje maakt met regelmaat unieke muziekdoosjes! Je kunt ze bestellen in kleur naar wens, zodat ze helemaal passen bij de babykamer. Een leuk handgemaakt cadeau om te geven of te ontvangen voor de geboorte van een kindje. Een muziekdoosje is een gebruiksvoorwerp dat gemiddeld zo’n 2,5 jaar mee gaat, afhankelijk van hoe je ermee omgaat en het gebruik. En dan kan het zomaar gebeuren….je trekt aan het touwtje en er komt geen muziekje meer uit…..Gelukkig hoeft dit niet het einde te zijn van het mooie unieke muziekdoosje dat speciaal voor jou kindje gemaakt is.

Reparatie?

3 jaar geleden maakte ik voor Raff dit uilen muziekdoosje passend bij de kleuren van de babykamer. Net voordat ik op vakantie ging kreeg ik een mailtje van de moeder van Raff. Zijn muziekdoosje deed het niet meer 😮….Of ik het misschien nog kon maken? Ze had zitten twijfelen of ze me wel zou vragen om het te maken, want Raff is inmiddels geen baby meer maar al een grote jongen! Maar toch wel gehecht aan zijn favoriete muziekje voor het slapen gaan. Bovendien is het erg leuk om een muziekdoosje te bewaren in de bewaardoos voor later en dan is het toch wel erg leuk als hij nog werkt. 😉

Levensduur muziekdoosje

Een muziekdoosje heeft geen eeuwig leven. Gemiddeld gaat een muziekdoosje ongeveer 2,5 jaar mee, natuurlijk afhankelijk van hoe je hem gebruikt. Na langdurig gebruik kunnen onderdeeltjes gaan slijten. Binnenin het muziekdoosje zit een mechaniek dat bestaat uit een door een opgewonden veer draaiende cilinder met pinnetjes die bij het draaien metalen blaadjes raken en zo nostalgische klanken voortbrengen. Na verloop van tijd en het gebruik kan een veertje gaan uitrekken of losraken. Het muziekdoosje van Raff is al 3 jaar in gebruik, dus dat is bijzonder lang!

Een nieuw muziekdoosje erin.


Natuurlijk kan ik een muziek-uiltje repareren! Tegen een kleine vergoeding zet ik er een nieuw muziekdoosje in. Helaas zijn het de verzendkosten die een reparatie vaak erg duur maken. Raff is niet de eerste bij wie ik een nieuw muziekdoosje in zijn uil heb gezet, en sommige mensen komen een heel eind rijden om de muziekuil persoonlijk te brengen. Binnen een uurtje is de uil gemaakt en speelt hij bij het naar bed gaan weer het bekende liedje.

Moeder kwam het muziekdoosje van Raff brengen. Het viel me op dat de muziek-uil er nog zo mooi uitzag! “We zijn er ook erg zuinig op”, zei ze.

Weer heerlijk slapen!


Met het muziekje “twinkel twinkel little star” slaapt Raff weer heerlijk in, zijn muziek-uil is gerepareerd 😉

Losse muziekdoosjes


Wist je dat je ook losse muziekdoosjes kunt bestellen bij Uiltje Boompje Beestje? Ben je zelf handig of heb je iets anders creatiefs gemaakt waar je een muziekdoosje in zou willen zetten? Kijk dan even op de website via de knop hieronder.

Muziek-uil in kleur naar wens