Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €5,25           Binnen 7 werkdagen in huis

de binnenkijker: “Hergebruik babykamer behangboom voor dochter Haylee – beste tips en ideeën”.

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Kijk onder aan de pagina voor meer informatie!

In dit blog vertelt moeder Kimberley over het hergebruik van de behangboom in de babykamer van haar dochter Haylee na hun verhuizing. Kimberley en haar man wilden de prachtige behangboom van Uiltje boompje beestje erg graag meenemen naar hun nieuwe huis om op de kamer van Haylee te gebruiken. Lees hoe ze dit hebben aangepakt.

Moeder Kimberley vertelt over het hergebruik:

Ons gezin bestaat uit papa Joey (33) onze dochter Haylee en ik zelf Kimberley (33).

Het kamertje hebben wij gemaakt voor onze dochter Haylee. 3 jaar geleden hadden we een prachtige behangboom besteld bij Uiltje boompje beestje waar we heel veel plezier van hadden. Nu we gingen verhuizen wilde we de behangboom erg graag meenemen naar ons nieuwe huis. Naar het nieuwe kamertje van Haylee. Dus hebben we hem hergebruikt!

Dochter heeft geen ledikant meer nodig!

Toen ik in verwachting was van Haylee, hebben we bij de Baby-Dump een gloed nieuwe babykamer besteld. Met commode, kast en ledikant. Nu in het nieuwe huis hebben we dezelfde meubels gebruikt op haar kamertje alleen geen ledikant meer. Haylee slaapt in een groot bed!

Eigenlijk hebben we niet zoveel tijd besteed aan de kinderkamer. Ik wist goed wat ik wilde en dat was zo gerealiseerd. Ik durf niet te zeggen hoeveel tijd precies? Maar eigenlijk vrij vlot. Zowel de 1e babykamer als de 2e keer nu in ons nieuwe huis.

De baby kamer in het oude huis had crème witte muren en dat heb ik aangekleed met accessoires in de kleuren oud roze, mintgroen en antraciet grijs. Waaronder ook een prachtige uilen boom!! Deze had ik gezien op de 9 maandenbeurs, in de Rai, in Amsterdam en nog een keer in de Baby-Dump winkel. Dit zijn nu ook in het nieuwe huis de kleuren maar heb ik ook 1 muur oud roze geschilderd.

Hergebruik van de behangboom!

Na mijn vraag aan Karlijn over hoe we het beste de behangboom van de muur konden halen, kregen we wat tips. En gelukkig heb ik de boom super goed van de muur af weten te krijgen zodat hij nu ook in het nieuwe huis mooi op de muur schittert! 

 💻 mailbericht 2019

Kimberley: Hallo Karlijn! Wij genieten nog steeds elke dag van de mooie boom met uilen, onze dochter vindt hem ook echt schitterend.
Alleen willen we binnenkort gaan verhuizen en willen het liefst deze boom in haar nieuwe kamertje hebben. Is er een goede manier om de boom netjes van de muur te krijgen? Heb je hier toevallig ervaring mee? 😊 Kimberley

Uiltje boompje beestje (Karlijn): Voorzichtig van de muur trekken 😊Voor het verwijderen adviseer ik bespuiten met een plantenspuit aan de achterzijde van het behang wanneer je al een stukje los hebt gehaald. Dan haal je het er vaak gemakkelijk vanaf. Maar of de decoratie daarna nog bruikbaar is??. .🙄 De tip is niet bedoeld voor hergebruik. Dus voorzichtig los trekken is de beste manier. Misschien een plamuurmesje erbij. Om het los te steken. Succes ermee! 😃 

 💻 Mailbericht 2020

Kimberley: Goedenavond Karlijn! Wij hebben zo’n 3 jaar geleden een behang boom bij je besteld. Nu zijn we onlangs verhuisd, en ook in het nieuwe huis hebben we de boom op de muur geplakt! In het oude huis kon ik hem super goed van de muur afkrijgen. Er is maar 1 vlindertje gesneuveld en hier en en hier en daar een blaadje. Dit resultaat wilde ik even met je delen, ik zal je ook wat foto’s doorsturen groetjes 😄Kimberley

Mooie accessoires van babykamer naar peuterkamer

We hebben een paar in het oog springende accessoires gebruikt op de nieuwe kamer van Haylee. De mooie behangboom is echt een blikvanger! Daarnaast hebben  we onwijs leuke ingelijste rompers aan de muur hangen! Deze zijn gemaakt door mijn vriendinnen en kreeg ik tijdens mijn baby shower.  Ik heb ze ingelijst en aan de muur gehangen. Verder hangt er op de deur een naambordje, of schildering moet ik eigenlijk zeggen. Dat heeft een andere vriendin laten maken in Roses (Spanje). Deze hebben we nu ook weer op de kamerdeur gehangen.

• Tip voor andere ouders?

Als je de tijd hebt voor het inrichten, begin er dan lekker op tijd mee. Mocht iets je niet bevallen, dan kan je het nog aanpassen en naar wens maken. We zijn super blij met het eindresultaat en zouden het zo weer doen!

Jouw inspiratie kamertje in de Binnenkijker?

Zou jij jouw verhaal over jullie babykamer ook willen delen? Neem dan contact op via onderstaande knop, dan sturen we je de informatie toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *