Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

De vos decoratie van Bram

Het verhaal van de familie Hoogland

Ons gezinbestaat uit (vader, 46 jaar), Suzan (moeder 36 jaar), Gijs (bijna 2 jaar) en Bram (2 maanden oud). We hebben het kamertje gemaakt voor onze jongste zoon Bram.

Bram is geboren op 5 december 2019. Een week daarvoor hadden wij de sleutel gekregen van onze nieuwe woning.
In de oude woning hadden wij bewust nog geen babykamer gemaakt omdat de verhuizing al in zicht was. In het nieuwe huis (zo ook in Bram zijn kamer) is door Ivo, de ouders van Ivo en vrienden van zijn ouders de eerste weken alles geschilderd, behangen en is er een vloer gelegd. Ik (Suzan) kon weinig betekenen omdat ik nog zwanger was.

Muurkleur Okergeel als ondergrond voor de vos decoratie

1 van de muren op Bram zijn kamertje hebben we geverfd in de okergele kleur India, gekocht bij de praxis. De kleur geel/oker sprak mij erg aan toen ik het steeds meer terug zag komen in winkels (zowel in kleding als meubel winkels). Op basis daarvan ben ik op google gaan kijken naar ‘babykamers okergeel’, voor inspiratie. Deze muurverf kleur gaf het kamertje meteen een warme sfeer! In een paar dagen was de basis gerealiseerd.

muurkleur india geel
Muurkleur India

Thema Vos

Ik hou van dieren en wil onze kinderen graag laten opgroeien met liefde en respect voor dieren. Ik zag op Instagram een foto van een Vosje, gemaakt door een Amerikaanse fotograaf. Helaas was de foto niet te koop. Maar zo werd het wel het thema ‘Vos’ voor zijn kamer.

Via internet zocht ik naar vos decoratie en zo kwam ik bij uiltje boompje beestje terecht waar ik verliefd werd op de behangdecoratie van het vosje in de hangmat! Een mooie, lieve eyecatcher voor onze babykamer!

Mdf plaat als ondergrond voor vos decoratie

Vos op canvasdoek behangdecoratie babykamer

Het was de bedoeling de vos op de muur te plakken. Maar bij het klussen in huis ontdekten wij dat op de ondergrond van de muren het behang loslaat. Dit was dus helaas geen optie. De oplossing was een een MDF plaat die we op maat hebben gezaagd en geschilderd in de kleur van de muur. Daarna hebben we met behanglijm de vos erop geplakt. Uiteindelijk hebben we de MDF plaat, met de vos behangdecoratie, boven het bedje van Bram gehangen.

Meubeltjes en accessoires passend bij vos decoratie

De meubels voor Bram zijn kamer hadden wij wel al langer in huis en zijn gekocht via marktplaats. Dat hadden wij ook gedaan met de meubels voor Gijs. Dat was ons toen prima bevallen; als je de rust neemt om te zoeken kom je prachtige meubels tegen voor weinig geld. Het geld dat we uitsparen geven we liever uit aan een uitstapje/vakantie met het gezin.
De schommelstoel had ik al voor Gijs en wilde ik ook graag weer gaan gebruiken voor het voeden en boekjes lezen met Bram.
De hobbel’vos’ is een kraamcadeau van mijn zusje.
De twee kubussen aan de wand hebben wij gekocht voor decoratie. Het gehaakte deken met de vos is een cadeau van mijn schoonzus en gemaakt door een goede vriendin van haar.

De letters van Bram aan zijn deur zijn gemaakt van gerecycled hout, afkomstig van oude vissersboten uit Indonesië. 
Deze hebben wij op een markt gevonden. Een echtpaar verkocht deze. Ik begreep dat een deel van de opbrengst naar Indonesië gaat. 

En uiteraard heb ik met liefde de vos in de tak geplakt op een stuk MDF en deze boven zijn bedje laten ophangen door zijn vader.

Het resultaat een gezellig kamertje!

Ik ben inmiddels heel tevreden, maar het was even schakelen toen we de sleutel van het huis hadden gekregen.
Er is door de vorige eigenaar een grote inbouwkast gemaakt in deze kamer. Die zouden wij eerst weghalen voor meer ruimte in zijn kamer. Helaas bleek deze niet elders te plaatsen zijn en was de kast te mooi en de ruimte te hard nodig. Deze is dus blijven staan, waardoor zijn kamer kleiner is dan eerder bedacht. De commode en zijn kledingkast passen er daarom nu niet meer in. Verschonen en aankleden gebeurd nu in de kamer van zijn broer; ook prima. Zijn kleding ligt in de grote inbouwkast. En de ruimte die er wel is, is naar mijn zin ingericht. Ik vind het een gezellig kamertje!

Vos muurdecoratie op canvasdoek
Het eindresultaat!

Tips voor andere ouders

Als tip wil ik andere ouders meegeven om accessoires pas aan te schaffen als de basis is gelegd. Dat had ik niet gedaan bij de kamer van onze andere zoon Gijs en bleef daardoor met dingen zitten die er toch niet goed bij pasten of te groot/klein bleken te zijn. Bij het kamertje van Bram hebben we eerst de basis gerealiseerd.

Dat de muur niet was zoals we hadden verwacht was een tegenvaller, maar de behangdecoratie op een MDF plaat was eengoed alternatief. Achteraf is alles goed gekomen en is het kamertje helemaal prima zo!

Wil jij ook zo’n mooi kamertje creëren?

Jouw inspiratie kamertje in de Binnenkijker?

Zou jij jouw verhaal over jullie babykamer ook willen delen? Neem dan contact op via onderstaande knop, dan sturen we je de informatie toe.

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Kijk onder aan de pagina voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *