Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Eenhoorn ook trendy in 2019!

De eenhoorn stond in 2018 al op mijn “to do”lijstje, maar voor ik het wist was 2018 al voorbij! Na het schrijven van mijn blog over de trends van 2019, kwam weer naar voren dat de eenhoorn ook in 2019 nog steeds trendy is. De eenhoorn had ik al getekend in mijn tekenprogramma, maar de uitwerking liet weer op zich wachten. Eerst kwam de opdracht voor een vosje er tussen door, daarna ging ik aan de slag met de regenboog en daarna bleef het idee van een haas op een wolk maar in mijn gedachten hangen, die ik dus ook meteen wilde uitvoeren. Maar vandaag was dan de dag dat ik eindelijk aan de uitwerking van de eenhoorn in behang toekwam!

Eenhoorn afbeelding uit 1477 (bron)

De eenhoorn is een fabeldier, een mythologische wezens. De verhalen over eenhoorns zijn terug te vinden in de geschiedenis waar de eenhoorn steeds weer op een andere manier werd beschreven. Vroege beschrijvingen lopen uiteen van bokken, geiten,herten en zelfs een walvis met een hoorn. Maar tegenwoordig wordt het dier vooral gekenmerkt door een witte vacht, glittermanen in de kleuren van de regenboog en een magische hoorn. Een dier waar je mee kunt knuffelen, het gelukbrengende fantasie beest.

Wetenschappers hebben ontdekt dat de eenhoorn vroeger wel degelijk heeft bestaan al zag hij er niet zo uit zoals men hem nu voorsteld. Het dier had meer weg van een nijlpaard met een ruwe vacht dan van een paard. Geen glitter manen, geen spier witte vacht en ook geen magische hoorn. Wil je meer lezen over de geschiedenis van de eenhoorn kijk dan even hier.

Vast staat dat de eenhoorn met zijn glittermanen in regenboog kleuren op dit moment hip is! Je ziet ze overal om je heen in de winkels. Knuffels, dekbedovertrekken, telefoonhoesjes, notitieboekjes, mokken, pantoffels, lampjes, potloden, sleutelhangers, puzzels, boekjes, pyjama’s, je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar met een eenhoorn erop! Om al deze reden kon ik niet achterblijven met de eenhoorn behangdecoratie. Met zijn afmeting van 88 cm x 70 cm past hij op iedere kinderkamer. Heb je wat meer ruimte op de muur dan is de regenboog met wolken een leuke aanvulling.

Sommige kinderen geloven dat de eenhoorn geluk brengt. Wrijf over de hoorn en je wens komt uit! Zeker voor deze kinderen is de eenhoorn behangdecoratie een prachtig en gave muurdecoratie voor op hun kamer. Als je fan bent van eenhoorns dan mag deze zeker niet ontbreken. Laat ze de kleuren van de eenhoorn zelf bepalen en het wordt een fantastische unieke kamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *