Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Hoe de prachtige babykamer van onze zoon past bij de katten Joey en Woezel

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Kijk onder aan de pagina voor meer informatie!

Moeder Kirsten vertelt:

Op dit moment bestaat ons gezin nog uit Remi (33) en Kirsten (29), maar wij verwachten in juni ons zoontje. Verder hebben wij ook 2 katten. Joey en Woezel.

Mintgroene konijn is inspiratiebron voor de kinderkamer

We wonen in een appartement met een kamertje over, die wij al snel hebben omgebouwd tot kinderkamer. Nog voor wij überhaupt wisten dat wij een kindje zouden krijgen, wisten wij al welke kleur de kamer moest krijgen: grijs, wit en mintgroen. We hebben dezelfde stijl door het hele huis heen, dus de keuze was snel gemaakt.

We zijn een aantal keer bij de Baby-Dump geweest om inspiratie op te doen. Daar vonden wij het mintgroene konijn van Happy Horse, dit was de originele inspiratiebron voor onze kamer. De mintgroene kleur op de muur is de best lijkende kleur van de bouwmarkt. Als wij gaan winkelen voor dingen voor de kinderkamer, gaat dat konijntje altijd mee als kleurvoorbeeld!

Meubels voor de babykamer

Wij hebben in deze winkel ook onze meubels gekocht. Naast dat we daar zijn geslaagd voor meubels, waren daar ook bomen en takken op de muren geplakt die we erg mooi vonden. Bij navraag in de winkel kregen wij te horen dat deze bij Uiltje Boompje Beestje vandaan kwamen.

De meubels waren in huis toen ik net 12 weken zwanger was. Heerlijk op tijd, en we wilden de kamer af hebben voor onze vakantie van en over een paar weken.

Nadat alle meubels in elkaar zaten, was het tijd om aan accessoires te gaan denken. En daar kwam de informatie uit de winkel van pas. Via internet gemakkelijk op de site van uiltje boompje beestje gekomen, en na kort zoeken kwamen we uit bij de tak met kat.

Katten Joey en Woezel

Wij hebben al een paar jaar katten in huis rondwandelen: Joey en Woezel. Dus de kat in een behangtak vonden wij wel passend! We hebben voor een zwart/witte kat gekozen omdat onze oudste kat dit ook is. Daarnaast hebben wij gekozen voor een uil op de tak. De uil komt in de vorm van een (nacht)lampje terug op de kamer .

Van kleurstaaltjes tot behangtak: de inrichting van onze kinderkamer

Omdat wij een redelijk specifieke basiskleur hebben, hebben wij kleurstaaltjes opgestuurd naar Karlijn. Aan de hand van die staaltjes, heeft zij de boom bij elkaar gezocht. Na wat over en weer gemail, waren wij helemaal enthousiast over het voorgestelde resultaat!

De behangtak kwam na onze vakantie binnen, en binnen 24 uur hebben wij hem op de muur geplakt. Per centimeter die op de muur geplakt werd, werden wij vrolijker!

Een mooie eyecatcher!

De tak is echt de eyecatcher als je de kamer binnenkomt, wij beginnen te stralen als we hem zien. We zijn blij met het eindresultaat!

Achteraf gezien zijn wij maar een paar dagen bezig geweest met het inrichten van de kamer. Er gaat meer tijd zitten in de accessoires dan in de grote zaken. We hebben alles zelf en samen gedaan, een bewuste keuze gezien ik nog niet heel erg beperkt was in mijn doen en laten.

Voor zover wij nu weten hebben wij geen spijt van onze keuzes op de kamer, we zijn nog niet helemaal klaar met inrichten, maar we hebben nog een paar maanden.

behangtak met poes babykamer muurdecoratie mintgroen-lichtblauw

Onze ultieme tip voor toekomstige ouders: 

Ik kan alle (aanstaande) ouders aanraden om op je gemak de kamer in te richten. Het scheelt mij als zwangere vrouw een hoop stress met een wat grotere buik.

Jouw inspiratie kamertje in de Binnenkijker?

Zou jij jouw verhaal over jullie babykamer ook willen delen? Neem dan contact op via onderstaande knop, dan sturen we je de informatie toe.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *