Hoe houden jullie rekening met het milieu?

We proberen zeker rekening te houden met het milieu. Het milieu vinden wij heel belangrijk. Binnen ons bedrijf proberen we de milieubelasting zo laag mogelijk te houden.

Uiltje Boompje Beestje heeft een ruim assortiment aan behangrollen in allerlei kleuren en designs. Sinds 2019 kopen we alleen nog behangrollen in die Co2-vrij geproduceerd worden. Dat zijn de behangrollen met het FSC keurmerk. Dit keurmerk vind je op de verpakking van een behangrol. Het FSC keurmerk wil zeggen dat het behang co2-vrij wordt geproduceerd, het biologisch afbreekbaar is en sterker dan gewoon behangpapier. Je leest op het blog alles over het duurzame behang wat wij gebruiken.

Daarnaast worden facturen en plak-handleidingen per email verzonden, zodat we minder papier verbruiken.

We hergebruiken verzend en verpakkings materiaal voor het versturen van je bestelling. Het restafval behangpapier gaat als opvuller, ter bescherming van de decoratie tijdens de verzending, in het pakket. Zo krijgt restafval behangpapier een nieuwe functie.

97% van de pakketten worden door ons per transport fiets naar een lokale verzendservice gebracht. Hierdoor zorgen we voor minimale CO2- en fijnstof uitstoot en dragen we bij aan een beter klimaat en schonere lucht.

In de toekomst willen we je ook de mogelijkheid aanbieden om het pakket bij een ophaalservicepunt te laten bezorgen, zodat je zelf kunt bepalen wanneer het uitkomt om het pakketje af te halen en de bezorger niet voor een gesloten deur staat. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat een pakketje bij een ophaalservicepunt brengen en de klant zelf laat ophalen, zorgt voor minder C02 uitstoot dan wanneer het pakketje wordt thuisbezorgd. Dit geldt alleen wanneer de klant het pakketje lopend of per fiets ophaalt. Lees hier het recente bericht daarover.

Op dit moment verzenden wij met een track and tracecode. Hiermee kun je het pakketje volgen. Bovendien krijg je via de mail een berichtje wanneer er verwacht wordt dat je pakket bezorgd wordt. Komt deze dag of tijd niet uit? Dan kun je deze op de pagina van de verzendservice wijzigen. Zo bepaal je zelf waar en wanneer je het pakket ontvangt en staat de postbezorger niet voor niks aan de deur.