Hoe plak ik een behangdecoratie op de muur?

Een behangdecoratie op de muur plakken is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Omdat er vooral gebruik wordt gemaakt van vliesbehang is het plakken zelfs eenvoudiger dan ooit!

Geen inweektijd!

De behangdecoratie heeft geen inweektijd nodig heeft en kun je na het lijmen zo op de muur kunt plakken. Het voordeel van vliesbehang is dat het niet krimpt en geen blazen geeft na het plakken. Het is dus heel eenvoudig te plakken op behangklare ondergronden zoals gladde muren met muurverf, behang, renovlies of glasvlies behang. Ook op gipsplaat of mdf blijft dit behang goed plakken. Van een behangdecoratie kun je hierdoor jaren plezier hebben. Het voordeel van dit behang is dat het ook makkelijker te verwijderen is dan papierbehang.

Bij het gebruik van hele banen vliesbehang smeer je de muur in met lijm en plak je de baan tegen de muur. In het geval van een behangdecoratie smeer je de behangdecoratie aan de achterzijde in met behanglijm en plak je het direct op de muur of ondergrond. Werk stap voor stap volgens de meegeleverde plakbeschrijving. Daarna duw je de behangdecoratie een aantal keren goed aan en dep je overtollige lijm weg met een vochtige doek. De volgende dag kun je eventuele randjes nog nalijmen.

Plakbeschrijving

Bij elke decoratie wordt een specifieke plakbeschrijving meegestuurd, waarin precies beschreven wordt wat je nodig hebt, hoe je de plek waar de behangdecoratie komt te hangen onzichtbaar kunt markeren, zodat hij recht hangt en hoe je vervolgens te werk gaat met het plakken van de behangdecoratie.

De meeste behangdecoraties kunnen zelfstandig geplakt worden. Voor de wat grotere behangdecoratie zoals behangbomen en lange behangtakken is een extra handje vaak gewenst.

Welke lijm heb je nodig?

Ook staat er beschreven welke lijmsoorten je het beste kunt gebruiken. En welke aanbevolen wordt door klanten. De lijm die aanbevolen wordt door klanten is opgenomen in ons assortiment en is mee te bestellen bij elke behangdecoratie. Lees hier meer over de lijm uit ons assortiment.

★ Lees hier meer over het welke behangsoorten wij gebruiken voor het maken van onze behangdecoraties.