Hoe veel tijd kost het om een behangdecoratie op de muur te plakken?

Hoeveel tijd je kwijt bent aan het aanbrengen van een behangdecoratie op de muur hangt van meerdere factoren af.

Formaat behangdecoratie

Behangdecoraties zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige behangdecoraties zijn door hun eenvoud in 10 minuten op de muur te plakken. Andere behangdecoraties bestaan misschien uit meer onderdelen en vragen wat meer tijd. Het ligt er ook aan hoeveel aanvullende behangdecoraties je erbij hebt besteld. Denk aan vlinders, vogeltjes enz.

Gemiddelde plaktijd van klanten

Uit recent onderzoek gaven onze klanten aan dat het plakken van een behangboom de meeste tijd vergt. Gemiddeld plakte onze klanten een behangboom in 2 uurtjes op de muur. De één deed er iets langer over dan de ander. Een behangtak kostte gemiddeld zo’n 1 uur. Hierbij gaven de klanten aan dat het plakken met zijn twee iets minder tijd vergde dan wanneer zij dit alleen moesten doen.

Tijdsbesparing

Sommige klanten gaven aan dat het eerst uitleggen van de decoratie op de grond in eerste instantie meer tijd kostte, maar dat deze tijd weer werd bekort wanneer de behangdecoratie op de muur geplakt werd, omdat ze hierdoor inzicht hadden verkregen waar wat geplakt moest worden. Hierdoor konden ze in 1 x door met het plakken van de behangdecoratie.

Een behangdecoratie van de maan met een behangbeest erop kostte gemiddeld 20 minuten, inclusief de voorbereiding zoals spullen klaar zetten.

Andere factoren

Verder hangt de duur van het plakken van een decoratie ook af van andere factoren. Zoals: heb je kant en klare lijm of moet je deze eerst nog zelf aanmaken, heb je de juiste materialen om een behangdecoratie te plakken? Heb je genoeg ruimte om je behangdecoratie in te smeren met lijm of moet je hiervoor naar een andere kamer lopen?

Daarnaast zijn er genoeg klanten die hun behangdecoratie met tussenpozen plakken. Bijvoorbeeld eerst de stam van de behangboom, de volgende dag de bladeren.