Hoe verwijder ik een behangdecoratie het beste weer van mijn muur?

Wanneer je graag je een andere invulling aan de kinderkamer gaat geven en je de behangdecoratie van de muur wil verwijderen is dit vaak vrij eenvoudig, aangezien Uiltje Boompje Beestje voornamelijk vliesbehang gebruikt voor het maken van behangdecoraties.

Vliesbehang verwijderen

Als de behangdecoratie voornamelijk van vliesbehang is gemaakt volstaat een plamuurmesje en steek je de muursticker van de muur door het plamuurmesje achter de behangdecoratie te steken en het zo voorzichtig van de muur los te maken. Vaak komt de behangdecoratie er gemakkelijk weer vanaf zonder zichtbare lijmresten . (afhankelijk van de lijm die is gebruikt bij het lijmen)

Papier behang

Bestaat jouw behangdecoratie ook uit papierbehang, dan is het handig om een plantenspuit met wat water bij de hand te hebben. Wanneer je met een plamuurmesje een begin hebt gemaakt met het los steken van de behangdecoratie spuit je op de achterzijde wat water met de planten sproeier. Soms moet je het vocht er even in laten trekken, waarna je vervolgens de behangdecoratie weer verder kunt lossteken met een plamuurmes. Wanneer de behangdecoratie helemaal van de muur is verwijderd kunnen er sporen van lijmresten zichtbaar zijn. Maak deze goed nat met een spons of vochtige doek. Laat even intrekken en steek de lijmresten met het plamuurmes van de muur.

Vraag advies

Weet je niet precies wat voor een soort behang er is gebruikt voor jouw behangdecoratie of weet je niet hoe je moet beginnen aan het verwijderen? Vraag dan even advies aan Uiltje Boompje Beestje via het contact formulier. Wij helpen je graag op weg!

★ Wist je dat wij ook alternatieve ideeën hebben wanneer je een behangdecoratie niet op de muur wil plakken? kijk voor meer informatie hierover op het blog. “Wat als mijn muur niet geschikt is“.