Kan ik de behangdecoratie hergebruiken?

De behangdecoraties zijn in principe niet ontworpen voor hergebruik. Maar dat wil niet zeggen dat dat niet kan. Er zijn al verschillende klanten die hun behangdecoratie hergebruikt hebben i.v.m. een verhuizing.

Of je je behangdecoratie kunt hergebruiken hangt af van hoe hij geplakt is. Welke lijm je hebt gebruikt en op welke ondergrond.

Behangsoort

De meeste behangdecoratie wordt gemaakt van kwalitatief vliesbehang. Vliesbehang is vaak gemakkelijk weer te verwijderen na het plakken.

Sommige leuke printjes zijn alleen in papierbehang verkrijgbaar. Papierbehang laat zich vaak moeilijker verwijderen. Het behang is meestal dunner en kwalitatief minder sterk. Bij het verwijderen heb je kans dat het behang gaat scheuren of dat je hem maar gedeeltelijk van de muur kunt halen.

☆ dus kijk even of je kunt zien welk soort behang er in jou behangdecoratie zit. Weet je niet zeker welk behang gebruikt is dan kun je altijd even een berichtje sturen via het contact formulier. Dan kijken we even met je mee of kunnen advies geven wat je het beste kunt doen.

Behangdecoratie verwijderen

Voor het verwijderen gebruik je een plamuurmes en een vochtige doek of een plantenspuit. Probeer met het plamuurmes onder de behangdecoratie te steken en spuit er een beetje water onder met de plantenspuit. Trek voorzichtig aan de behangdecoratie en kijk of hij loskomt van de muur. Steek de behangdecoratie verder los met het plamuurmes. Meer info kun je hier vinden: Hoe verwijder ik een behangdecoratie het beste weer van mijn muur? – Uiltje Boompje Beestje

Onderdeel repareren/vervangen

Gaat er onverhoopt toch een onderdeel kapot? Zoals bijvoorbeeld een scheurtje in een pootje vande uil of blaadje. Neem dan contact op met ons. Soms kunnen we tegen een kleine vergoeding een nieuw onderdeel toesturen waarmee jezelf de decoratie kunt repareren/vervangen.

Alternatieven

Weet je al dat je binnenkort gaat verhuizen of wil je bij voorbaat graag de decoratie kunnen verplaatsen kijk dan eens bij de alternatieven voor het plakken van een behangdecoratie zoals op canvasdoek, mdf of gips plaat. Je kunt het lezen op het blog De ideale ondergrond voor behangdecoratie.