Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €5,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Pinguins van behang!

2 weken geleden kreeg ik een vraag van een klant, of ik ook pinguins in het assortiment had? Nee, die had ik ook nog niet eerder gemaakt. Voor mij de uitdaging om eens te kijken wat ik met het thema pinguins en behang zou kunnen maken.

Ik begon met wat informatie inwinnen op het internet. Hoe zien pinguins er nou eigenlijk uit? Ik kwam er al gauw achter dat er heel veel soorten pinguins bestaan. In 15 minuten surfen vond ik al 16 verschillende soorten! De keizerpinguin met zijn zwart witte pak, is waarschijnlijk een van de bekendste soorten. Ik besloot gewoon eens wat te tekenen en mijn eigen pinguinsoort te ontwerpen.

Nadat ik wat op papier had staan, heb ik de pinguin in een tekenprogramma gezet. Zo kon ik ook wat makkelijker spelen met de kleuren en kon ik meteen de afmetingen van de decoratie bepalen. Een pinguin hoeft van mij niet persé zwart met wit te zijn, ook in andere kleuren is een pinguin erg leuk. En zeker voor een baby of kinderkamer kan een gekleurde pinguin, passend bij de kamer, prima! 

Na de eerste pinguin te hebben uitgeknipt zag ik al direct dat ik een prima mal had. Ik besloot de voorbeeld pinguins in mintgroene tinten te maken, omdat dat een veel gebruikte kleur is op de babykamer. Met een ijsschots en een ijsberg maakte ik er een compleet geheel van. De sneeuwvlokjes maken er een sfeervol geheel van. 

Het totale plaatje van 3 pinguins met ijschots en ijsberg heeft een afmeting van 100 cm hoog x 130 cm lang. Maar je kunt het natuurlijk ook verder of hoger uit elkaar plakken. De pinguins zijn ook in kleinere maten te bestellen. Ook leuk als je ze bijvoorbeeld op een canvasdoek wil plakken. De pinguins, ijsschots en ijsberg van het voorbeeld hebben de volgende afmetingen: 
Vader pinguin: 61 cm x 30 cm
Moeder pinguin: 52 cm x 27 cm
baby pinguin: 31 cm x 22 cm
Ijschots: 30 x 85 cm
Ijsbergen: 130 cm x 41 cm hoog.

Pinguin behangdecoratie muurdecoratie babykamer kinderkamer pinguins baby sneeuw

Toevallig zal ik op internet dat het babymerk Tiamo ook het pinguin thema heeft doorgevoerd in zijn assortiment. Deze produkten kunnen erg leuk gecombineerd worden met de behangdecoratie om een echte pinguin thema kamer door te voeren!

Houd het blog goed in de gaten, want ik ben alweer begonnen met een nieuw project! Hierover vertel ik de volgende keer meer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *