Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €5,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Terugblik en goede voornemens voor het nieuwe jaar!

Inmiddels is het jaar 2022 al weer in volle gang! De beste wensen nog voor iedereen! Met een terugblik op het afgelopen jaar en goede voornemens voor komend jaar schrijf ik dit blog.

Ik loop inmiddels enorm achter met mijn blogs en sociaal media, maar ik heb het afgelopen jaar geleerd dat ik prioriteiten moet stellen om alle ballen in de lucht te kunnen houden. Naast mijn onderneming heb ik natuurlijk ook nog een druk gezin, sociale contacten, sporten, het huishouden, de administratie van mijn onderneming en privé en alle onverwachte dingen die op mijn pad komen. Het afgelopen jaar was een jaar met ups en downs, maar ook van groei en nieuwe dingen. 

Een bewogen jaar

2021 was voor mij een bewogen jaar. Soms werken met vier kinderen thuis, waarbij ik mijn jongste dochter intensief moest bezighouden, was voor mij een uitdaging. Een snotneus of een kuchje betekende een zelftest of een aantal dagen thuis tot de klachten waren verdwenen

mondkapjes corona covid

Mondkapjes op, mondkapjes af, lockdown, winkels eerder dicht of juist gesloten, 1,5 meter afstand houden, een QR code, thuis werken, slechte WIFI in huis, vaccinatie, handen desinfecteren, geen handen schudden, wel een box of elleboog? op bezoek bij opa en oma of toch beter van niet, BSO wel open of alleen voor noodopvang, sporten tot 18 jaar of helemaal niet meer….pfff, al die regeltjes die steeds weer veranderde. Het heeft een impact gehad op onze hele gezin maar ook op mijn onderneming.

Mooie groei ondanks Covid19

Op zakelijk gebied ging het dit jaar eigenlijk voorspoedig! Ik heb een mooie groei doorgemaakt op verschillende gebieden. Fijn om te zien dat zoveel nieuwe klanten de weg vinden naar Uiltje Boompje Beestje! Ook waren er dit jaar veel terugkerende klanten die een decoratie bestelde voor hun 2e, 3e of zelfs 4e wondertje! Maar ook aanvragen voor nieuwe ontwerpen of decoratie op maat heeft gezorgd voor gezonde motivatie en uitbreiding van het assortiment.

Maar corona en de corona regels zorgde er ook voor dat ik nog meer flexibel moest zijn ten aanzien van mijn bedrijf. Wanneer ik mijn zorg intensieve dochter weer een paar dagen thuis had, betekende dit dat ik alleen in de avond kon werken. Maar vaak was ik na een hele dag met haar thuis zo moe, dat in de avond werken niet eens meer een optie was. Dus stapelde de binnen gekomen bestellingen zich op. Gelukkig was er vanuit mijn klanten veel begrip. Ik ben hier ook altijd eerlijk in geweest, dat scheelt misschien.

Leveringen vertraagd

Bestellingen die ik had uitstaan bij de leverancier hadden het afgelopen jaar veel vertragingen. Vaak waren producten niet op voorraad of bleken na een aantal weken wachten helemaal niet meer geleverd te kunnen worden. Dit bracht de nodige frustraties met zich mee. Klanten die met veel geduld hadden gewacht moest ik teleurstellen, maar uiteindelijk kon ik altijd wel een alternatief bieden. Ook zijn de kosten voor producten het afgelopen jaar flink gestegen en stijgen ook aankomend jaar weer. Helaas zal ik deze aankomend jaar ook moeten doorberekenen in mijn assortiment.

Bestellingen aannemen en verwerken staan voor mij op de zakelijke prioriteit nummer 1. Hierdoor was het het afgelopen jaar soms bijzonder rustig op mijn sociaal media. Ook de voorgenomen blogs die ik wilde schrijven zijn blijven liggen net als de nieuwe ontwerpen die nog niet op de website konden worden geplaatst bij gebrek aan tijd, maar daar ga ik weer mee aan de slag zodra ook deze lockdown weer voorbij is en mijn kinderen weer naar school mogen. Als eenmanszaak sta je overal alleen voor en dan moet je soms prioriteiten stellen.

Toch heb ik het afgelopen jaar ook veel positieve ervaringen opgedaan. Zo heb ik fijne samenwerkingen opgezet met andere ondernemers om een nog groter bereik te krijgen. Ook ondervond ik steun bij andere collega ondernemers. Fijn om soms even te sparren met iemand die begrijpt met welke problemen je soms te maken hebt of hoe je situaties op een andere manier kunt bekijken of oplossen. Deze momentjes zijn voor mij heel zinvol geweest.

Ik vond een leverancier die nog beter aansluit bij mijn assortiment en de naamcadeau’s liepen als een trein!

Goodies en flyers

Het afgelopen jaar heb ik ook de nieuwe goodies toegevoegd aan mijn flyers voor bedrijven of verloskundigen praktijken. Met deze goodies kun je meteen zien met welke kwaliteit behang ik werk. Ken jij een verloskundigen praktijk die deze flyers met goodies ook wil meegeven aan aanstaande ouders of ben/ken jij een bedrijf die als doelgroep zwangeren of baby’s heeft, dan mag je mij zeker even tippen.

Verder heb ik ook heel veel nieuwe dingen geleerd die ik zelf kan inzetten voor mijn onderneming, dankzij google, internet, collega ondernemers, online cursussen. In tijden van Corona regels moet je soms creatief zijn en kun je niet altijd afhankelijk zijn van een ander.

En natuurlijk geven al die mooie klanten foto’s die ik toegestuurd krijg mij ook een enorm positief en trots gevoel! En dat waren er weer een heleboel dit jaar! Een kleine indruk vind je binnenkort hier.

Plannen voor komend jaar

Ook voor komend jaar staan er weer veel leuke dingen op de planning.

Iets wat ik nog niet gedeeld heb, maar wel in de planning stond van afgelopen maanden zijn de ansicht kaarten. Ik zit nog in de uitprobeer fase, maar de kaarten die ik al ontworpen en afgedrukt heb zijn goed gelukt en ik ben al weer bezig met nieuwe ontwerpen. Binnenkort volgt hier meer nieuws over in een blog.

Ik hoop dat ik dit jaar de tijd kan vinden om mijn nieuwe ontwerpen uit te werken. In ieder geval ben ik klaar voor alle nieuwe bestellingen die dit jaar geplaatst zullen worden. Ik zie ze graag tegemoet!

We gaan er weer tegenaan! Dit jaar begint met goede voornemens, nog meer bewegen, gezonder eten, genieten van mijn gezin en verder groeien met mijn bedrijf.

Wat zijn jou goede voornemens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *