Welk soort behang wordt er gebruikt?

Voor het maken van behangdecoraties wordt er gebruik gemaakt van kwaliteits behang. Bij voorkeur wordt vliesbehang gebruikt.

Vliesbehang

Vliesbehang heeft een papieren of vinyl toplaag en de onderste laag is van vlies . Het wordt ook wel snelbehang genoemd, omdat het geen inweektijd nodig heeft en je het na het lijmen zo op de muur kunt plakken. De andere voordelen zijn dat het niet krimpt en geen blazen geeft na het plakken. Het is dus heel gemakkelijk te plakken op behangklare ondergronden zoals gladde muren met muurverf, behang, renovlies of glasvlies behang. Ook op gipsplaat of mdf blijft dit behang goed plakken. Van een behangdecoratie kun je hierdoor jaren plezier hebben. Het voordeel van dit behang is dat het ook makkelijker te verwijderen is dan papierbehang.

Bij het gebruik van hele banen vliesbehang smeer je de muur in met lijm en plak je de baan tegen de muur. In het geval van een behangdecoratie smeer je de behangdecoratie aan de achterzijde in met behanglijm en plak je het direct op de muur of ondergrond.

Papierbehang en vinylbehang

Omdat sommige leuke printjes, kleuren en patroontjes alleen in papier behang te verkrijgen zijn, worden dit soort behang ook verwerkt in behangdecoraties. Dit zie je voornamelijk terug in de bladermixen. Ook wordt soms gebruik gemaakt van vinylbehang.

Duurzaam behang

Uiltje Boompje Beestje heeft een ruim assortiment aan behangrollen in allerlei kleuren en designs. Omdat we het milieu ook erg belangrijk vinden kopen we sinds 2019 alleen nog maar behangrollen in met het FSC keurmerk. Dat wil zeggen dat het behang co2-vrij wordt geproduceerd, het biologisch afbreekbaar is en sterker dan gewoon behangpapier.

Je leest op het blog alles over het duurzame behang wat wij gebruiken.

Leaves Tropical Wallpaper Foliage