Welke behanglijm kan ik het beste gebruiken?

Bij de plakbeschrijving die toegestuurd wordt staat ook een advies voor welke lijm je het beste kunt gebruiken.

Klanten bevelen behangrandenlijm van perfax aan. Deze is ook mee te bestellen op de website. Deze lijm zit in een handige flacon.

De aangemaakte behanglijm in deze flacon heeft de juiste dikte en de flacon heeft een handig borsteltje waarmee je de behanglijm goed kunt uitsmeren. Je kunt dus meteen aan de slag met lijmen! Dat scheelt weer tijd! Het voordeel is ook dat je minder geknoei hebt met lijm. Je kunt ook heel gemakkelijk nog wat randjes nalijmen mochten deze na het lijmen nog niet goed vast zitten.

De inhoud van 1 flacon is voldoende voor het lijmen van een behangboom. Wil je de lijm meesbestellen, maar weet je niet hoeveel je nodig hebt? Vraag dan even advies via het contactformulier.

Perfax Behangrandenlijm 250 gram is ideaal voor het verlijmen van decoratieve behangranden op vrijwel alle ondergronden. Eveneens geschikt voor het verlijmen van alle soorten wandbekleding op kleine oppervlakken van moeilijke, niet absorberende ondergronden zoals glas, vinyl, metaal en PVC.

Natuurlijk kun je ook behanglijm in poedervorm kopen in een bouwmarkt die jezelf nog aan moet maken met water. Kies dan lijm voor vliesbehang of zwaar behang. Let erop dat je de lijm maakt volgens de beschrijving op de verpakking. Deze lijm wordt vaak nog iets dikker als je hem even laten staan. Zorg ervoor dat de lijm niet te waterig is voor het beste plakresultaat op de muur.

Overtollig lijm kun je het beste wegdeppen met een vochtige zachte doek die niet pluist, zoals bijvoorbeeld een oude hydrofiele luier .