FAQ

Behangdecoratie

Je kunt alle prijzen voor de behangdecoratie vinden in de webshop. Elke behangdecoratie heeft zijn eigen prijskaartje. De prijs wordt bepaald aan de hand van het formaat van de decoratie, de tijd die het vergt om de behangdecoratie te maken, materiaal kosten, eenvoud of juist veel details die in de behangdecoratie verwerkt zijn en de persoonlijke maatwerk wensen. Voor elk budget is er een behangdecoratie te vinden.

Als een behangdecoratie eenmaal goed op de muur zit heb je daar jaren plezier van! Als je kindje wat ouder wordt wil je misschien op den duur weer eens wat anders. Dan wordt het tijd om de behangdecoratie te vervangen.

De behangdecoraties van Uiltje Boompje Beestje zijn bedoeld voor kinderkamers. De meeste behangdecoraties worden besteld voor de babykamer. Vaak worden behangdecoraties vervangen als het kindje een nieuwe kamer krijgt, een groter bed krijgt of toe is aan een andere invulling van de kinderkamer. Maar zolang de behangdecoratie nog voldoet aan de wensen blijft hij op de muur zitten. Mocht de behangdecoratie hier en daar wat loslaten dan is dat op te lossen door met behanglijm de naden weer even aan te stippen.

De behangdecoraties zijn geschikt voor kinderen tussen 0–10 jaar, afhankelijk van welke behangdecoratie er gekozen wordt.

Voor het maken van onze behangdecoraties wordt er gebruik gemaakt van kwaliteitsbehang. Bij voorkeur wordt vliesbehang gebruikt. Vliesbehang heeft een papieren of vinyl toplaag en de onderste laag is van vlies. Het wordt ook wel snelbehang genoemd, omdat het geen inweektijd nodig heeft en je het na het lijmen zo op de muur kunt plakken. De andere voordelen zijn dat het niet krimpt en geen blazen/luchtbellen geeft na het plakken. Het is dus heel gemakkelijk te plakken op behang-klare ondergronden zoals gladde muren met muurverf, behang, renovlies of glasvlies behang. Ook op gipsplaat of mdf blijft dit behang goed plakken. Van een behangdecoratie kun je hierdoor jaren plezier hebben. Het voordeel van dit behang is dat het ook makkelijker te verwijderen is dan papierbehang.

Ook gebruiken wij papierbehang en vinylbehang. Sommige leuke printjes, kleuren en patroontjes zijn enkel in papierbehang te verkrijgen. Daarom wordt dit type behang ook verwerkt in onze behangdecoraties. Dit zie je voornamelijk terug in de bladermixen. Ook wordt soms gebruik gemaakt van vinylbehang.

Duurzaam behang – Uiltje Boompje Beestje heeft een ruim assortiment aan behangrollen in allerlei kleuren en designs. Omdat wij het milieu ook erg belangrijk vinden, kopen we sinds 2019 alleen nog maar behangrollen in met het FSC keurmerk. Dat wil zeggen dat het behang co2-vrij wordt geproduceerd, het biologisch afbreekbaar is en sterker dan gewoon behangpapier. Lees hier alles over het duurzame behang welke wij gebruiken.

Een behangdecoratie en een muursticker zijn niet met elkaar te vergelijken. Dat is net zoiets als appel met peren vergelijken! Een muursticker en een behangdecoratie hebben beide hun voor- en nadelen. Deze heb ik beschreven in een blogartikel: ‘Behangdecoratie of muursticker?‘.

Nee hoor, een behangdecoratie kun je op alle gladde ondergronden plakken. Naast het plakken op de muur kun je een behangdecoratie ook plakken op gipsplaat, mdf plaat, een kledingkast, een deur etc.

Een behangdecoratie in een lijstje is ook een optie. Of op canvasdoek. Genoeg mogelijkheden. De lijm die je hiervoor het beste kunt gebruiken is perfax behangranden lijm. Deze is ideaal voor het verlijmen van decoratieve behangranden op vrijwel alle ondergronden. Eveneens geschikt voor het verlijmen van alle soorten wandbekleding op kleine oppervlakken van moeilijke, niet absorberende ondergronden zoals glas, vinyl, metaal en PVC.

Een behangdecoratie op de muur plakken is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Omdat er vooral gebruik wordt gemaakt van vliesbehang is het plakken zelfs eenvoudiger dan ooit!

De behangdecoratie heeft geen inweektijd nodig heeft en kun je na het lijmen zo op de muur plakken. Het voordeel van vliesbehang is dat het niet krimpt en geen blazen geeft na het plakken. Het is dus heel eenvoudig te plakken op behangklare ondergronden zoals gladde muren met muurverf, behang, renovlies of glasvlies behang. Ook op gipsplaat of mdf blijft dit behang goed plakken. Van een behangdecoratie kun je hierdoor jaren plezier hebben. Het voordeel van dit behang is dat het ook makkelijker te verwijderen is dan papierbehang.

Bij het gebruik van hele banen vliesbehang smeer je de muur in met lijm en plak je de baan tegen de muur. In het geval van een behangdecoratie smeer je de behangdecoratie aan de achterzijde in met behanglijm en plak je het direct op de muur of ondergrond. Werk stap voor stap volgens de meegeleverde plakbeschrijving. Daarna duw je de behangdecoratie een aantal keren goed aan en dep je overtollige lijm weg met een vochtige doek. De volgende dag kun je eventuele randjes nog nalijmen.

Bij elke decoratie wordt een specifieke plakbeschrijving meegestuurd, waarin precies beschreven wordt wat je nodig hebt, hoe je de plek waar de behangdecoratie komt te hangen onzichtbaar kunt markeren, zodat hij recht hangt en hoe je vervolgens te werk gaat met het plakken van de behangdecoratie. De meeste behangdecoraties kunnen zelfstandig geplakt worden. Voor de wat grotere behangdecoratie zoals behangbomen en lange behangtakken is een extra handje vaak gewenst.

Ook staat er beschreven welke lijmsoorten je het beste kunt gebruiken. En welke aanbevolen wordt door klanten. De lijm die aanbevolen wordt door klanten is opgenomen in ons assortiment en is mee te bestellen bij elke behangdecoratie.

Een behangdecoratie plakt het beste op een zo glad mogelijke ondergrond. Dan heeft de behangdecoratie de beste hechting, zodat de behangdecoratie goed blijft zitten. Een glad gestucte geverfde muur of een muur die behangen is met een glad behang zijn perfecte muren voor het plakken van behangdecoratie. Een behang met een reliëf of glasvezel zijn ook prima als ondergrond te gebruiken.

Soms zit er granol, spagtelputz op de muur of structuurverf. Kun je dan geen behangdecoratie plakken? Dat ligt eraan hoe korrelig je muur is en hoe goed de hechting voor het behang is. De behangdecoratie moet zich kunnen hechten om goed te blijven zitten. Door de oneffenheden ondergrond van het granol of de structuurverf heeft het behang minder plekken om zich te hechten.

Je kunt testen of jouw muur geschikt genoeg is door een klein velletje behangpapier in te smeren met lijm en hem op een onopvallende plek op de muur plakken, bijvoorbeeld achter de deur. Laat dit een nachtje zitten. Kijk de volgende dag hoe vast dit velletje behangpapier nog op de muur zit. Durf je het aan? Dan kun je gewoon je bestelling plaatsen bij uiltje boompje beestje! Zorg ervoor dat je bij een ondergrond met minder hechting sterkere behanglijm gebruikt.

Hoeveel tijd je kwijt bent aan het aanbrengen van een behangdecoratie op de muur hangt van meerdere factoren af. Behangdecoraties zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige behangdecoraties zijn door hun eenvoud in 10 minuten op de muur te plakken. Andere behangdecoraties bestaan misschien uit meer onderdelen en vragen wat meer tijd. Het ligt er ook aan hoeveel aanvullende behangdecoraties je erbij hebt besteld. Denk aan vlinders, vogeltjes enz.

Uit recent onderzoek gaven onze klanten aan dat het plakken van een behangboom de meeste tijd vergt. Gemiddeld plakte onze klanten een behangboom in 2 uurtjes op de muur. De één deed er iets langer over dan de ander. Een behangtak kostte gemiddeld zo’n 1 uur. Hierbij gaven de klanten aan dat het plakken met zijn twee iets minder tijd vergde dan wanneer zij dit alleen moesten doen. Een behangdecoratie van de maan met een behangbeest erop kostte gemiddeld 20 minuten, inclusief de voorbereiding zoals spullen klaar zetten.

Sommige klanten gaven aan dat het eerst uit leggen van de decoratie op de grond in eerste instantie meer tijd kostte, maar dat deze tijd weer werd bekort wanneer de behangdecoratie op de muur geplakt werd, omdat ze hierdoor inzicht hadden verkregen waar wat geplakt moest worden. Hierdoor konden ze in 1x door met het plakken van de behangdecoratie.

Verder hangt de duur van het plakken van een decoratie ook af van andere factoren. Zoals: heb je kant en klare lijm of moet je deze eerst nog zelf aanmaken, heb je de juiste materialen om een behangdecoratie te plakken? Heb je genoeg ruimte om je behangdecoratie in te smeren met lijm of moet je hiervoor naar een andere kamer lopen? Daarnaast zijn er genoeg klanten die hun behangdecoratie met tussenpozen plakken. Bijvoorbeeld eerst de stam van de behangboom, de volgende dag de bladeren.

Wanneer je jouw geweldige behangdecoratie thuis geleverd hebt gekregen, wil je natuurlijk meteen aan de slag met plakken! Naast de behangdecoratie heb je nog wat extra spullen nodig om hem netjes op de muur te plakken. Denk aan;

  • Behanglijm, kant en klaar of behanglijm die je zelf moet aanmaken
  • Behangborstel voor het insmeren van de behangdecoratie met lijm
  • Een ondergrond om de behangdecoratie op te leggen voor het inlijmen zoals een keuken tafel of een behangtafel
  • Een keuken trapje om de hoge stukken te lijmen wanneer een behangdecoratie hoger is dan 180cm
  • Vochtige doek (bijvoorbeeld een oude flannellen doek of een hydrolfiele doek
  • Meetlint
  • Potlood of schildertape

Natuurlijk is het heel handig om voor het plakken van grote behangdecoraties hulp te krijgen van een extra handje. Denk daarbij aan een behangboom, waarbij je de stam toch graag zo recht mogelijk wil plakken of een lange tak waarbijhet handig is als iemand het ander uiteinde voor je vast houdt. Er zijn genoeg tips en trucs om het plakken zo makkelijk mogelijk te maken.

Dit hangt af van de behangdecoratie die je hebt gekocht. Hieronder een aantal behangdecoraties uitgelicht:

Behangboom – Een behangboom bestaat uit meerdere onderdelen. Deze is opgedeeld in een stam die uit 3 of meer onderdelen bestaat. Volgens nummering plak je deze aan elkaar op de muur. Daarnaast heb je nog de bladeren. Die plak je per stuk naar eigen inzicht op de muur. Heb je hierbij ook uilen besteld? De uilen zijn door ons al in elkaar geplakt en kun je in zijn geheel bij de behangboom plakken.

Behangtak – De tak van een behangtak is één geheel. De bladeren worden los geleverd en plak je naar eigen inzicht aan de tak. De behangbeesten die je hierbij kiest, zijn zover als mogelijk, al door ons in elkaar geplakt. Soms moet je zelf nog een onderdeel erbij plakken, maar dit vraagt geen ingewikkelde vaardigheid van je. De meeste onderdelen zijn vrij eenvoudig te plakken.

Losse onderdelen behangdecoratie – Sommige behangdecoraties bestaan uit meerdere delen, omdat de behangdecoratie eenvoudig weg pas op de muur aan elkaar geplakt kan worden. Denk aan een staart plakken bij een vos in zijn hangmat of een pootje van een leeuw die onder de tak uitsteekt.

Soms komt het voor dat een behangdecoratie wegens verzending niet in elkaar geplakt kan worden. Wanneer een grote in elkaar geplakte behangdecoratie opdroogd, wordt het lastig om deze nog te buigen, waardoor hij niet in een standaard verzendpakket past. Hierdoor kan er gekozen worden om de behangdecoratie op te delen in eenvoudige onderdelen die je zelf aan elkaar plakt door middel van een plakbeschrijving die per mail wordt verstuurd.

Wanneer je losse onderdelen van een behangdecoratie zelf in elkaar moet plakken, wordt er altijd een een plakbeschrijving meegestuurd. Hierop staan foto’s waarop je de volgorde ziet waarin je de behangdecoratie stap voor stap gaat plakken. De begeleidende tekst bij de stappen zorgt ervoor dat het plakken van een behangdecoratie niet mis kan gaan!

Bij de plakbeschrijving die toegestuurd wordt staat ook een advies voor welke lijm je het beste kunt gebruiken. Klanten bevelen behangrandenlijm van Perfax aan. Deze is ook mee te bestellen op de website. Deze lijm zit in een handige flacon.

Perfax Behangrandenlijm 250 gram is ideaal voor het verlijmen van decoratieve behangranden op vrijwel alle ondergronden. Eveneens geschikt voor het verlijmen van alle soorten wandbekleding op kleine oppervlakken van moeilijke, niet absorberende ondergronden zoals glas, vinyl, metaal en PVC. De aangemaakte behanglijm in deze flacon heeft de juiste dikte en de flacon heeft een handig borsteltje waarmee je de behanglijm goed kunt uitsmeren. Je kunt dus meteen aan de slag met lijmen! Dat scheelt weer tijd! Het voordeel is ook dat je minder geknoei hebt met lijm. Je kunt ook heel gemakkelijk nog wat randjes nalijmen mochten deze na het lijmen nog niet goed vast zitten.

De inhoud van 1 flacon is voldoende voor het lijmen van een behangboom. Wil je de lijm mee bestellen, maar weet je niet hoeveel je nodig hebt? Vraag dan even advies via het contactformulier.

Natuurlijk kun je ook behanglijm in poedervorm kopen in een bouwmarkt die jezelf nog aan moet maken met water. Kies dan lijm voor vliesbehang of zwaar behang. Let erop dat je de lijm maakt volgens de beschrijving op de verpakking. Deze lijm wordt vaak nog iets dikker als je hem even laten staan. Zorg ervoor dat de lijm niet te waterig is voor het beste plakresultaat op de muur.

Overtollig lijm kun je het beste wegdeppen met een vochtige zachte doek die niet pluist, zoals bijvoorbeeld een (oude) hydrofiele luier.

De behangdecoraties zijn in principe niet ontworpen voor hergebruik, maar dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is. Er zijn al verschillende klanten die hun behangdecoratie hebben hergebruikt i.v.m. een verhuizing. Of je je behangdecoratie kunt hergebruiken hangt af van hoe hij geplakt is, welke lijm je hebt gebruikt en op welke ondergrond.

De meeste behangdecoratie wordt gemaakt van kwalitatief vliesbehang. Vliesbehang is vaak gemakkelijk weer te verwijderen na het plakken. Sommige leuke printjes zijn alleen in papierbehang verkrijgbaar. Papierbehang laat zich vaak moeilijker verwijderen. Het behang is meestal dunner en kwalitatief minder sterk. Bij het verwijderen heb je kans dat het behang gaat scheuren of dat je hem maar gedeeltelijk van de muur kunt halen.

Het is verstandig om te controleren welk soort behang er in jouw behangdecoratie zit. Weet je niet zeker welk behang gebruikt is, dan kun je altijd even een berichtje sturen via het contact formulier. Dan kijken we met je mee en kunnen we je advies geven over wat je het beste kunt doen.

Wil je proberen de behangdecoratie te verwijderen om weer te gebruiken op een andere plek en gaat er onverhoopt toch een onderdeel kapot? Zoals bijvoorbeeld een scheurtje in een pootje van de uil of blaadje. Neem dan contact op met ons. Soms kunnen we tegen een kleine vergoeding een nieuw onderdeel toesturen waarmee jezelf de decoratie kunt repareren/vervangen.

Tip: Weet je al dat je binnenkort gaat verhuizen of wil je bij voorbaat graag de decoratie kunnen verplaatsen? Kijk dan eens bij de alternatieven voor het plakken van een behangdecoratie zoals op canvasdoek, mdf of een gips plaat. Lees hier meer over de ideale ondergrond voor behangdecoratie.

Ja, zeker! In de webshop hebben wij ook de optie voor een geheel custom bestelling. De gewenste behangdecoratie wordt dan gemaakt in de kleuren die jij mooi vindt. Zo kun je kiezen uit verschillende kleuren voor de stam of tak maar kun je ook bladeren, behangbeesten en andere decoratie in de kleur bestellen die jij graag zou willen.

Tijdens je custom bestelling kun je de kleuren doorgeven die je graag zou willen. Wil je het graag even overleggen, dan kun je contact opnemen via de contact pagina. Wij kijken dan met je mee naar wat je wensen zijn en laten je de mogelijkheden zien.

Op het blog kun je meer lezen over het kiezen van kleuren. Kijk hier voor het blog ‘van mintgroen tot oudroze’. Hier lees je ook over het oplossen kleur keuze problemen.

Ja, dat is zeker mogelijk! Heb je een mooie behangdecoratie gezien, maar weet je niet zeker of deze kleuren bij je babykamer passen? Dan kunnen wij kleurstaaltjes toesturen van de gebruikte behangkleuren. De kleurstaaltjes zijn kleine reststukjes behang waarmee je toch een indruk krijgt van hoe de kleuren eruit zien en of ze bij de kleuren van de babykamer passen. De staaltjes kunnen we tegen een kleine vergoeding van €1 toesturen. Je kunt de kleurstalen hier aanvragen. Zo weet je zeker dat je de goede kleuren besteld, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Kleurstaaltjes zelf opsturen
Heb je een bepaalde kleur op de babykamer en wil je graag dat wij daar een passende kleur bij zoeken dan is dat ook een optie. Hiervoor hebben wij wel duidelijke foto’s nodig of een verwijzing naar een product of merk waar je je accessoires hebt gekocht, om de kleur te bepalen.

Nog beter is dat je staaltjes kunt opsturen van de kleuren die je op de babykamer hebt gebruikt. Dit kan een likje verf zijn op een stuk papier, een stukje stof van het gordijn op de kamer, of kleurstaaltjes die je in de bouwmarkt gratis kunt meenemen. Zodra wij deze hebben ontvangen zullen we passende behangetjes zoeken en deze samen met de kleurstaaltjes op foto zetten en naar je toe mailen. Bij goedkeuring kunnen we dan aan de slag met je bestelling!

Om er zeker van te zijn dat de kleuren van de behangdecoratie goed bij de babykamer passen, kun je het beste kleurstaaltjes opvragen of zelf kleurstaaltjes toesturen.

Naast de behangdecoratie die je op onze website vindt, kan er ook iets persoonlijks voor jou ontworpen worden. Het gaat dan om een volledige maatwerk bestelling. Hiervoor kun je zelf een schets inleveren of doorgeven wat jezelf graag zou willen.

Zelden komt het voor dat we niet aan een ontwerpvraag kunnen voldoen om diverse redenen. De kosten kunnen bijvoorbeeld voor ons te hoog worden of het budget van de klant is niet toereikend. Dat vinden we natuurlijk erg jammer, maar we proberen altijd mee te denken aan wat wel mogelijk is. Lees hier meer over onze maatwerk producten.

Belangrijke informatie: wij houden ons strikt aan de regels van de auteurswet (copyright). Heb je een idee gezien wat je heel graag zou willen, dan kunnen wij deze niet namaken. Hiervoor heb je toestemming nodig van de auteur. Wel kunnen we samen kijken of we er een afgeleide van kunnen maken in de stijl van Uiltje Boompje Beestje.

Over maatwerk producten behoud Uiltje Boompje Beestje de auteursrechten en zijn wij vrij om deze toe te voegen aan ons assortiment.

Op de website kun je veel voorbeelden vinden van klanten die hun babykamertje al hebben aangekleed met een behangdecoratie van Uiltje Boompje Beestje. Je vindt ze in onze blog categorie: binnenkijkers.

Bij binnenkijkers lees je verhalen van ouders over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. Hier kun je lezen welke kleuren er gebruikt zijn op de kinderkamer, welke accessoires ze gevonden hebben of waar ze de meubels voor de babykamer gekocht hebben. Ook kun je lezen waarom ze voor een behangdecoratie hebben gekozen en hoe ze die een plek hebben geven op de babykamer. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer.

Sinds 2016 kun je ook een aantal behangdecoraties fysiek bekijken in één van de 14 Baby-Dump winkels in Nederland en de twee winkels in België. Daar hangen behangdecoraties ter decoratie bij een aantal showkamers. De afgelopen 4 jaar was de behangdecoratie ook te zien op de negenmaanden beurs in de Rai, Amsterdam bij de stand van Baby-Dump. Lees hier op het blog meer over de negenmaandenbeurs van 2020 of lees het blog terugblik op 5 jaar ondernemen.

Ja, dat kan zeker! Tijdens het bestelproces van je bestelling kun je bij het opmerkingenveld ‘bestelnotities’ op de afrekenpagina vermelden dat je de behangdecoratie graag in spiegelbeeld zou willen. Natuurlijk kun je ook gewoon een berichtje sturen. Om het goed af te stemmen sturen wij altijd even een mailtje ter controle. Je mag ook een foto doorsturen van hoe je de behangdecoratie zou willen hebben.

Inprincipe kan een behangdecoratie in elk gewenst formaat gemaakt worden. We hanteren basis maten met de daarbij behorende prijzen. Als je een behangdecoratie in een aangepast formaat wilt, kan dit tegen een extra meerprijs. Bij sommige producten kun je al kiezen uit andere formaten met de bijbehorende prijs.

Soms is een behangdecoratie in een grotere maat niet mogelijk. Dat kan verschillende redenen hebben:

  • De behangdecoratie wordt door zijn formaat moeilijk verzendbaar. We kunnen niet meer garanderen dat deze netjes thuis geleverd wordt.
  • De behangdecoratie wordt te ingewikkeld om te plakken, omdat het in meerdere stukken geleverd wordt. Bovendien heb je te maken met meerdere naden die precies op elkaar moeten passen. Hierdoor is het overzicht al gauw zoek en heb je de kans dat de behangdecoratie niet overal even goed aansluit en er kieren ontstaan.
  • We kunnen er geen mal voor maken. Dat komt alleen voor als de behangdecoratie groter dan 3 x 2,5 meter moet worden. Natuurlijk kunnen we overal een mal voor maken, maar vanaf dit formaat moet het allemaal handmatig nagetekend worden wat voor ons te hoge kosten met zich mee brengt.

Schroom niet om contact met ons opnemen om alle mogelijkheden te bespreken.

Wanneer je een leuke behangdecoratie hebt uitgekozen vind je het misschien leuk om daar de naam van kindje bij te plakken. Dit kan door middel van naamletters. Naamletters zijn letters uit behang gesneden. Je kunt ze in drie standaard maten bestellen en de kleuren van de letters mag je zelf bepalen. Het geeft de behangdecoratie of het kamertje waar je ze wil plakken een persoonlijk tintje.

In principe kun je elk lettertype kiezen die je standaard in het programma Microsoft Word kunt vinden op je computer. Soms heb je een bepaald lettertype gebruikt op een geboortekaartje die je daar niet terug kunt vinden. Geef dan bij je bestelling door welk lettertype je graag zou willen voor de naamletters. Dan kijken wij of we deze ook kunnen snijden.

Soms is een lettertype te fijn of te ingewikkeld waardoor het niet mogelijk is. We kunnen ze dan niet snijden of de kans dat de naamletters scheuren bij het uit de verpakking halen of opplakken is te groot. We willen wel graag kwaliteit leveren, dus krijg je van ons het advies om een ander lettertype uit te kiezen. Gelukkig komt het zelden voor dat we een lettertype niet konden snijden.

Op de website kun je verschillende voorbeelden van naamletters en de lettertypes vinden. Als je op de voorbeeldfoto klikt kun je in de beschrijving onder de foto vaak ook lezen welk lettertype er voor de naamletters gebruikt is. Staat het er niet bij, maar vind je het lettertype wel erg mooi om voor je naamletters te gebruiken? Stuur dan even een berichtje. Een screenshot of foto meesturen is voor ons dan erg handig. Dan kunnen we meteen zien om welk lettertype het gaat.

Ben je nog niet uit de naam van het kindje of wil je nog niet weten of het een jongen of meisje wordt en pas na de bevalling de naamletters bestellen in dezelfde kleuren als je behangdecoratie? Misschien wil je eerst wel even bekijken hoe de behangdecoratie op de muur bevalt en wil je de naamletters toch liever boven het ledikantje, maar in een groter formaat? Dat is geen probleem voor ons.

Zodra je weet welke naam het gaat worden kun je ons een berichtje sturen en zorgen we dat de naamletters, in kleur van jullie keuze, zo snel mogelijk met de post mee gaan. Je kunt dan ook aangeven in welke lettertype je de naamletters zou willen.

Naast naamletters kun je ook kiezen voor een leuke quote op de muur. Ook deze quote kun je later apart bestellen.

Wanneer je graag je een andere invulling aan de kinderkamer gaat geven en je de behangdecoratie van de muur wil verwijderen is dit vaak vrij eenvoudig, aangezien Uiltje Boompje Beestje voornamelijk vliesbehang gebruikt voor het maken van behangdecoraties.

Als de behangdecoratie voornamelijk van vliesbehang is gemaakt volstaat een plamuurmesje en steek je de muursticker van de muur door het plamuurmesje achter de behangdecoratie te steken en het zo voorzichtig van de muur los te maken. Vaak komt de behangdecoratie er gemakkelijk weer vanaf zonder zichtbare lijmresten. Dit is afhankelijk van de lijm die is gebruikt bij het lijmen.

Bestaat jouw behangdecoratie ook uit papierbehang, dan is het handig om een plantenspuit met wat water bij de hand te hebben. Wanneer je met een plamuurmesje een begin hebt gemaakt met het los steken van de behangdecoratie spuit je op de achterzijde wat water met de planten sproeier. Soms moet je het vocht er even in laten trekken, waarna je vervolgens de behangdecoratie weer verder kunt lossteken met een plamuurmes. Wanneer de behangdecoratie helemaal van de muur is verwijderd kunnen er sporen van lijmresten zichtbaar zijn. Maak deze goed nat met een spons of vochtige doek. Laat even intrekken en steek de lijmresten met het plamuurmes van de muur.

Vraag advies wanneer… je niet precies weet wat voor een soort behang er is gebruikt voor jouw behangdecoratie of weet je niet hoe je moet beginnen aan het verwijderen? Stuur ons gerust een berichtje. Wij helpen je graag op weg!

Uiltje Boompje Beestje beoordeelt iedere aanvraag voor ruiling. Is de behangdecoratie speciaal op maat voor je gemaakt? Dan kan een behangdecoratie niet geruild worden. Er zijn specifieke kleuren of formaten gebruikt die niet zomaar opnieuw aan een andere klant verkocht kunnen worden.

Er kan niet geruild worden als na ontvangst blijkt dat de kleur tegenvalt of niet matched met de kleuren van de babykamer. Hiervoor is er namelijk vooraf de mogelijkheid om kleurstaaltjes op te vragen zodat je vooraf weet of de kleuren van de behangdecoratie de juiste zijn. Ook is er de mogelijkheid om om kleur staaltjes naar ons toe te sturen, zodat wij passende behangkleuren kunnen samenstellen.

Heb je een kant-en-klare behangdecoratie gekocht en heb je een goede reden waarom je hem zou willen ruilen? Dan mag de behangdecoratie geruild worden en op eigen kosten retour gestuurd worden, mits de behangdecoratie in nette staat is. Laat het ons vooraf even weten door een mail te sturen. We kijken dan of dit voor jouw behangdecoratie ook geldt.

Het behang dat gebruikt wordt voor het maken van de behangdecoraties is van goede kwaliteit. Maar dat wil niet zeggen dat het niet kapot kan. Uiteindelijk is ook behang gewoon een papiersoort dat kan scheuren en niet goed tegen water kan. Gelukkig is een behangdecoratie vaak eenvoudig te repareren. Of makkelijk te vervangen.

Is er een klein scheurtje ontstaan tijdens het uitpakken of plakken? Scheurtjes zijn meestal eenvoudig te repareren. Door genoeg lijm te gebruiken en de behangdecoratie goed aan te duwen zie je uiteindelijk (bijna) niets meer van de scheur.

Of heb je een kleine boef in huis die probeerde om de behangdecoratie van de muur te peuteren? 😉 Neem dan even contact met ons op. Een onderdeel zoals bladeren, pootje of vleugeltje is gemakkelijk te vervangen. Hiervoor rekenen wij een alleen de verzendkosten. Hebben we het behangsoort dat vervangen moet worden niet meer? Dan zorgen we voor een andere bijpassend behang. Zo nodig vervangen we dan meerdere onderdelen in dezelfde nieuwe behangsoort kleur.

Soms raakt een behangdecoratie onherstelbaar beschadigd. Helaas is het dan niet mogelijk om een onderdeel te vervangen. Wel kunnen we een nieuwe behangdecoratie leveren, uiteraard tegen de tarieven die je op de website kunt vinden.

Neem bij een beschadigde behangdecoratie altijd contact met ons op via het contactformulier, dan bekijken we de oplossingen hiervoor.