Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €5,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Vos Muurdecoratie: Oma’s Baby-logeerkamer Makeover

Deze binnenkijker werd gemaakt in samenwerking met een trotse oma die van een werkkamertje een babylogeerkamertje wilde maken voor haar pasgeboren kleinkind. Lees gauw verder!

Wie ben ik?

Ik ben Conny. Als trotse omi van mijn pasgeboren en eerst geboren kleinzoon Fos wilde ik heel graag een babylogeerkamer inrichten. Hiervoor had mijn werkkamer een makeover nodig!

Een vos muurdecoratie passend bij de naam

Ik ben dus aan de slag gegaan en heb mijn werkkamer ontmanteld, alles verkocht, op de kastenwand na, want die bleef, zodat ik in de lege kamer alle kanten op kon om iets gezelligs te creëren. Een baby-logeerkamer voor Fos! Ik vond de site van uiltje-boompje-beestje en was meteen weg van de muurdecoratie die ik zag. De tak met de hangmat met het slapende vosje erin. Zo schattig. En als je kleinzoon dan Fos heet, dan is het fantastisch om dit zo te vinden online!

Ondergrond muurkleur uitkiezen

De muurkleur was wit, maar ik wilde graag de muur waar de decoratie op zou komen in een warme gele kleur verven. Ik stuurde een screenshot naar Karlijn van de decoratie waar mijn oog op was gevallen, zo kon ze even meekijken of deze goed paste bij de ondergrond kleur. Maar de muurdecoratie die ik koos had geen goed contrast op een gele ondergrond. Dus vroeg ik of Karlijn wat kleuren uit de bladermix zou kunnen aanpassen. En dat was gelukkig geen probleem.

muurkleur wit Ral 9001 muurkleur warmgeel histor Maltese Sands - PPG1208-5

TIP: ☆ een lichte muurkleur als ondergrond voor een muurdecoratie geeft het beste contrast. Een muurdecoratie zelf geeft al heel veel sfeer. Sommige mensen kiezen ervoor om de muur waar de muurdecoratie op komt wit te houden en een aangrenzende muur op het kamertje in een kleur te verven die terug komt in de muurdecoratie. Kijk op de website voor klanten foto’s, misschien kun je daar nog inspiratie uit halen wat kleuren betreft 😉

Bij de schilderswinkel heb ik toen de gele verf besteld en hiervan een beetje op een papiertje geverfd. Dit staaltje heb ik bij Karlijn in de brievenbus gedaan. Zo kon ze de kleuren voor de bladermix goed afstemmen op de gele ondergrond kleur. De muur heb ik geel geverfd. Lekker zonnig geel! Sigma voice of colour, Maltese sands ppg 1208-5 .  Wijzonol muurverf mat.

Het plakken van de vos muurdecoratie was eenvoudig

Karlijn heeft de behangdecoratie helemaal op maat geknipt en ik mocht het opplakken. Door de goede instructie en de juiste lijm is het me in mijn eentje gelukt om het perfect op de muur te krijgen. Het was zo leuk om te doen! Ben er zo blij mee en krijg zoveel leuke reacties. Het geeft een mooie sfeer op het logeerkamertje.   

 vos muurdecoratie behang babykamer

Meubels en accessoires babylogeerkamer

Het bedje heb ik via Marktplaats gekocht, er ik vond een leuke aankleedtafel met aankleedkussen, die is van Ikea. De gordijnen heb ik bij het tapijtcentrum gekocht en de mooie houten ster wandlamp komt van toddie.nl.  Er komt nog een plissé rolgordijn en een schappenkastje achter de deur voor autootjes enz. Ik ga de baby-logeerkamer nog verder gezellig maken met allerlei andere spulletjes! Fos kan gezellig logeren bij Omi.  

Tips voor andere ouders

Bedenk van te voren waar je de meubels gaat neerzetten, waar de deur en het raam zit en waar je de tak gaat opplakken. Ik bedacht me de volgende dag ineens dat de behangtak beter vanuit de andere hoek kon komen i.v.m. de deur die rechts zit. Als deze open staat verdwijnt de muurdecoratie achter de deur. Gelukkig kon ik deze nog laten aanpassen en heb ik hem vanuit de linkerhoek komend besteld.

De vos muurdecoratie heb ik geplakt op een grof korrelige muur. Niet een ondergrond die wordt geadviseerd. Maar met superlijm en de decoratie in etappes te hebben geplakt lijkt hij goed te blijven zitten!

Ik heb ook nog andere leuke behangbeesten gezien op de website als aanvulling, en moest me echt inhouden om die er meteen bij te bestellen. En nu heb ik gemerkt dat het beter is om de baby-logeerkamer stap voor stap in te richten. Zo kun je beter zien wat er nog bij past. En het kamertje moet natuurlijk niet te vol of over overweldigend worden 😉 Ik ben in ieder geval heel tevreden met het resultaat! Ben jij ook enthousiast geworden! Surf dan gauw naar de website.

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Stuur ons een berichtje via het contact formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *