Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

De behangbomen van Jolein!

Het verhaal van moeder Saskia

Wij zijn fam Muller. Papa Ricardo, mama Saskia en  Jolein (2 jaar). Voordat Jolein werd geboren hebben we een mooi kamertje voor haar uitgezocht. En in die winkel zagen we zo iets bijzonders, een boom gemaakt van behang. Wauw, dat zou wel heel mooi staan in de babykamer. We vroegen aan de medewerker waar we zo’n mooie boom konden bestellen en die meneer verwees ons door naar Uiltje boompje beestje.

We stuurden meteen een mailtje naar uiltje boompje beestje en bestelden een behangboom in de kleuren die we mooi vonden. Stonegreen, mintgroen en pastelroze. Al snel hadden we de mooie behangboom in huis. 

Een kleine kinderkamer

Omdat het kamertje maar klein was, was dit een goede oplossing om de kamer op te vrolijken zonder dat het te vol of te druk zou worden. We wilden de kamer zelf rustig houden, maar de boom zorgde op die manier toch voor wat kleur. Toen we de meubels in elkaar hadden gezet konden we de boom op de muur plakken.

 

Wat een complimenten kregen we, van de verloskundige, de kraamzorg, het consultatiebureau en natuurlijk van alle kraamvisite!

Ojee, verhuizen!

Maar toen Jolein 1,5 jaar was zijn we gaan verhuizen. Wat zonde van de boom zei iedereen. Maar natuurlijk wilden we in het nieuwe huis ook weer zo’n mooie boom. Een nieuwe kamer, een nieuwe bed en een nieuwe boom. Met iets andere kleuren, namelijk mintgroen tinten, zachtroze en fuchsia. Als ondergrond voor de behangboom is de muur behangen met een behang in betonlook grijs van de kwantum.

 

En wat nou zo leuk is, de nieuwe bewoners van ons oude huis waren ook helemaal weg van de boom, dus die zit daar nog steeds op de muur!

Zelf verzonnen verhaaltjes

Nu ze ouder is benoemd ze iedere avond bij het naar bed gaan de uiltjes en vlinders (vlinders zitten ook naast haar kapstokje en naast haar lichtknopje). Ook vertellen we regelmatig een zelfverzonnen verhaal met de boom en uiltjes in de hoofdrol. Onderaan de behangboom gaan we nog een droomdeurtje maken als ze oud genoeg is om dat te begrijpen.

Droomdeurtjes

Moeder Saskia vertelt dat ze nog een droomdeurtje wil aanschaffen als Jolein wat ouder is. Wat zijn droomdeurtjes dan eigenlijk? Een droomdeurtje laat je kind voor het slapen gaan al zijn/haar zorgen, vervelende gedachten en alles wat teveel is in het hoofd “de deur uit doen” om zo heerlijk te kunnen slapen en blije dromen te mogen hebben. Een droomdeurtje helpt met de alledaagse dingen te verwerken of angsten bespreekbaar te maken. Het kan ook een veilige omgeving creëren waar een kind zijn fantasie en inlevingsvermogen kan ontwikkelen. Het geeft jonge kinderen een houvast in die grote magische wereld van hun eigen fantasie. Zo kunnen ze hun fantasie handen en voeten geven en verder ontwikkelen.

Hoewel een droomdeurtje erg leuk staat op kinderkamer, begrijpen kinderen pas vanaf ongeveer 4 jaar de bedoeling van een droomdeurtje. Op deze leeftijd begint het inlevingsvermogen en het magisch denken zich sterk te ontwikkelen. In de praktijk blijkt dat kinderen tot een leeftijd van 9/10 jaar een droomdeurtje actief gebruiken.

Wanneer een kind zich moeilijk verbaal kan uiten kan een kind ook dat wat hem/haar bezig houdt weergeven in een tekening of een briefje schrijven. Deze kan dan bij een dromendeurtje gelegd worden.

Een droomdeurtje is een leuke aanvulling bij een behangboom en past perfect onderaan op de stam. Een andere plek op de kinderkamer is ook prima als het droomdeurtje maar op een plek wordt gehangen waar het kind er makkelijk bij kan. Sommige droomdeurtjes kun je personaliseren met de naam van je kindje. De droomdeurtjes kunnen verschillen in afmeting. Gemiddeld hebben een afmeting van 15 cm x 12,5 cm, dikte 2,5 cm. Maar er zijn ook kleinere droomdeurtjes.

Ik vond 2 verschillende dromendeurtjes online, je kunt ze via de knop bekijken en bestellen.

Jolein en haar ouders zijn in ieder geval heel erg blij met hun nieuwe behangboom op de kamer van Jolein. Wil jij ook een mooie behangboom samenstellen? Klik dan even via deze link naar alle behangbomen. En kom je er niet uit, stuur dan even een berichtje, ik help je graag met advies bij het uitkiezen van kleuren die passen bij jullie wensen. 😉

Zou jij jouw verhaal over jullie babykamer ook willen delen? Neem dan contact op via onderstaande knop, dan sturen we je de informatie toe.

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Kijk onder aan de pagina voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *