Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

De Binnenkijker; De babykamer van Iva, gegarandeerd sfeervol met koala’s!

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Kijk onder aan de pagina voor meer informatie!

Het gezin

Wij zijn Jimi en Lindsay van der Mijnsbrugge, trotse ouders van 2 prachtige mooie dochters genaamd Nora (14-07-2018) en Iva (31-07-2020)

Voor onze oudste dochter Nora hadden we een uilen thema gekozen. Helaas kwam ik er te laat achter dat Uiltje Boompje Beestje bestond. We hadden toen de babykamer al bijna helemaal ingericht, met o.a. een uilen muursticker, toen ik deze leuke website ontdekte. Toch heb ik hier nog wel een handgemaakt labeldoekje en een uilenhanger besteld als aankleding voor de babykamer..

Gehaakt koala knuffeltje


Toen wij wisten dat wij opnieuw zwanger waren van een dochter ben ik gaan brainstormen wat ik leuk vond op de babykamer voor een klein meisje? Bij toeval kwam ik een gehaakt koala knuffeltje tegen die dus gehaakt werd voor het goede doel. Ik vond het zo’n schattige aankleding voor de babykamer dat ik hierna verder ben gaan zoeken naar koala items. Maar op internet kwam ik niet zoveel tegen dat ik passend vond.

Het thema voor de babykamer werd koala’s!

Tijdens het surfen op internet kwam ik wederom terecht op de site van Uiltje Boompje Beestje, maar niet voor de babykamer. Voor mijn oudste dochter wilde ik graag een alpaca thema. En een alpaca behangdecoratie had Uiltje Boompje Beestje in haar assortiment! Na mijn bestelling heb ik gelijk een berichtje gestuurd met de vraag of ze toevallig ook Koala behangdecoraties had. Deze bleken nog niet in het assortiment opgenomen te zijn, maar het was wel mogelijk om koala behangdecoraties te ontwerpen. En zo kregen we een aantal koala’s behangdecoraties te zien waar we uit konden kiezen. We kozen de koala’s op een behangtak. Hierna kreeg mijn idee voor de babykamer vorm en werd “de koala” het thema van de babykamer!

Op zoek naar koala accessoires

De muren in de baby kamer wilden wij neutraal houden. Deze waren al wit en de meubels hadden wij nog staan van onze oudste dochter. Deze hadden wij tweedehands overgenomen. 
Al snuffelend in winkels kwam ik steeds meer koala items tegen, een wandlamp (kwantum) kussen en slaapzak (zeeman) een krukje (internet) wand hanger (gehaakt voor het goede doel) en een naam sticker voor op de deur. 

De lampenkapdecoratie hebben we ook bij Uiltje Boompje Beestje besteld. De decoratie is van behang en kun je gemakkelijk zelf op een lampenkap plakken. Zo past ook de lampenkap perfect bij het thema!
Ik wilde de kamer in groen tinten met hier en daar wat subtiel roze. En dat is prima gelukt vind ik! We wilden het kamertje rustig houden, niet te druk. Dus naast wat groene mandjes en een aankleedkussenhoes hebben wij verder niet heel veel aan de aankleding gedaan. Wat roze bloesem in de koala behangtak en wat accessoires waar een beetje zacht roze in verwerkt is zijn genoeg voor de juiste sfeer.

Tips voor andere ouders


Als tip voor aanstaande ouders zou ik het advies geven de kamer niet te vol of te druk te maken. Dekentjes en accessoires zijn leuk maar ik heb bij onze oudste gezien dat wij daar niks mee deden.
Alle accessoires die je nu op het kamertje ziet worden gebruikt. Sommige dingen door onze jongste en andere dingen door de oudste die graag bij haar zusje komt zitten op het koala krukje. Ook speelt ze graag met het koala kussen. Het koala knuffeltje op het schapje heb ik inmiddels nogmaals besteld, want deze is ook favoriet bij de oudste! Nu hebben beide dochters een koala knuffeltje.


Wij zijn erg blij met het resultaat! En ook onze oudste dochter heeft een hele mooie behang creatie van Uiltje Boompje Beestje!

Jouw inspiratie kamertje in de binnenkijker?

Zou jij jouw verhaal over jullie babykamer ook willen delen? Neem dan contact op via onderstaande knop, dan sturen we je de informatie toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *