ย  Dรฉ behangdecoratie specialist sinds 2015 ย  ย  ย  ย  ย  Uniek en custom made ย  ย  ย  ย  ย  Gratis verzending binnen NL โ€” BE โ‚ฌ6,25 ย  ย  ย  ย  ย  Binnen 7 werkdagen in huis

De Binnenkijker: Een geboortekaartje als uitgangspunt

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Kijk onder aan de pagina voor meer informatie!

Het gezin

Wij zijn Giel en Silvia en hebben 2 dochters Lenn en Ize. Het kamertje hebben we gemaakt voor Ize onze jongste dochter van 2 jaar. Zij ging van een peuterbed naar een groot bed, een 1-persoonsbed, en daar hoort een nieuwe kamer bij!

Het idee van een konijn muurdecoratie

Ize is helemaal fan van de konijnen knuffel van Happy horse. En dan vooral degene die met het muziekje erin. Aan die handjes van het konijn zitten touwtjes die je aan elkaar kunt knopen om hem op te hangen. Daar kan Ize zo lekker mee liggen friemelen!

Het geboortekaartje van Ize hebben we ooit afgedrukt op een kussen gekregen. Het roze van dit kaartje en het okergele van de favoriete konijn knuffel van Ize vonden we mooie kleuren om te gebruiken als uitgangspunt voor het kamertje. Op het geboortekaartje staan ook 2 ballonnen, ook deze wilde we laten terug komen op de kamer. Verder vindt Ize de maan ook heel erg interessant. Zodra ze in het donker buiten komt gaat ze meteen opzoek naar de maan! Ook als het nog licht is ziet zij de maan als eerste verschijnen!

Een decoratie laten ontwerpen

Het konijn op de maan decoratie zag ik een keer online voorbij komen. Toen dacht ik meteen die zou gaaf zijn voor op de nieuwe kamer van Ize. Het past helemaal bij Ize. Omdat Ize een ruime kamer heeft, was er op de andere muur ook nog plek voor een decoratie. Het leek mij leuk om daar een konijn zwevend aan ballonnen te plakken, de ballonnen die ook op haar geboorte kaartje staan.

Voor het konijn op de maan kon ik uit verschillende roze tinten kiezen. Dat was fijn. Helaas zag ik op de website van Uiltje Boompje Beestje geen decoratie met ballonnen en heb ik een ontwerp vraag ingediend. Heel erg leuk hoe mijn idee is uitgewerkt! Precies zoals ik bedoelde!

De behangdecoraties van Uiltje Boompje Beestje had ik een paar jaar geleden al zien hangen bij de Baby-Dump. Toen ik zwanger was van de oudste. Dus dat leek me ook erg mooi voor op de kamer van Ize.

Gebruikte kleuren

De kleuren die we op het kamertje hebben gebruikt zijn wit, okergeel en fuchsia roze. De basis is gewoon wit. Alle muren hebben we in deze kleur getext. Voor de aankleding van het kamertje hebben we de kleuren fuchsia roze en okergeel gebruikt. Vooral in accessoires zoals het vloerkleed, stoeltje, kussentjes enz.

ikea kast

Meubels en accessoires

De meubels zijn van ikea. Die heeft haar grote zus ook. Ze zijn makkelijk te combineren. Bij het bed hebben we een uitval uitvalbescherming gekocht, want de overstap naar een groot bed is altijd even wennen.

Het boekenkastje heeft veel opbergmogelijkheden voor speelgoed en daar kan Ize haar boekjes op zetten. Het bankje dient nu als speeltafeltje. Het Mammut stoeltje past er perfect onder! De speelgoed kist in de hoek hebben we leuk aangekleed met vrolijke kussentjes. Naast haar bed staat nog een kastje met lades.

Verder hebben we de greepjes van de kasten vervangen voor fuchsia kleurige leren greepjes van Wolkedewietje . Ik zag ze op Pinterest en vond ze er goed bij passen. Ook hebben we 2 plankjes opgehangen met van die leren bandjes.

 

Al met al zijn we niet bijzonder lang met de kamer bezig geweest. Texen van de muren, meubels in elkaar zetten en de decoratie op de muur plakken.

We zijn heel erg blij met deze mooie kamer voor onze dochter! Ook onze dochter is super trots op haar kamer. Iedereen die langs komt moet meteen mee naar haar nieuwe kamer komen kijken! Heel erg tevreden mee!

Tips voor andere ouders

Eigenlijk geen tips voor andere ouders. Ik hoop dat ons verhaal anderen kan inspireren.

Jou inspiratie verhaal in de Binnenkijker?

Zou jij jouw verhaal over jullie babykamer ook willen delen? Neem dan contact op via onderstaande knop, dan sturen we je de informatie toe. Hiervoor hoef je geen aankoop hebben gedaan bij Uiltje Boompje Beestje.

Andere Konijn decoraties

1 reply on “De Binnenkijker: Een geboortekaartje als uitgangspunt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *