Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Een babykamer om van te dromen!

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Kijk onder aan de pagina voor meer informatie!

We stellen ons even voor

Wij Jelle en michelle en wonen samen met onze poes Pumba Dit jaar verwachten wij ons eerste kindje, een meisje. We zijn rond 21-12-2021 uitgerekend. Voor haar komst hebben we het kamertje in orde gemaakt.

Inspiratie gevonden op pinterest

Voordat we aan de slag gingen met de babykamer had ik me er al een voorstelling van gemaakt hoe ik het graag zou willen. De muur wilde ik groen, de rolgordijnen grijs en de meubels wilde ik graag van hout. Het ledikant/wiegje wilde ik graag in een zwarte kleur. Om het de groene wat meer aan te kleden ben ik op pinterest gaan kijken voor muurdecoratie.

Zelf hou ik heel erg van uiltjes. Overal in ons huis is wel iets te vinden van uilen. Denk hierbij aan beeldjes, deurstopper, canvas enz. Dus ben ik op google gaan zoeken naar een muursticker van uiltjes voor de kinderkamer. Zo kwam ik via Pinterest bij uiltje boompje beestje terecht en was ik gelijk verkocht toen ik de leuke muurdecoraties met uilen zag!.

Werkkamer wordt babykamer

Het kamertje waar we een babykamer van wilden maken was eerst een soort kantoor/werkkamer. We hadden besloten daar de babykamer van te maken. We hebben eigenlijk niet heel veel veranderd aan het kamertje. De groene muur was al groen, die heb ik alleen even een nieuw fris laagje gegeven en heb het raamkozijn opgefrist door een nieuw laagje lak.

Voor de groene muur heb ik verf van Flexa creations extra mat, Greyed green. Dit is een soort vergrijst groen. Dit is de muur waar we later de behangboom overheen gemaakt hebben. De rest van de muren zijn standaard gebroken wit.

Houten meubels 2e hands

De meubels zijn allemaal 2e hands, dit omdat ik graag meubeltjes van hout wilde hebben en de mogelijkheid om ze zelf op te knappen of verven.

De commode en kledingkasten hebben we over gekocht van een ander stel die ze ooit door een meubelmaker heeft laten maken, en die waren precies zoals ik het in m’n hoofd had.

Het wiegje heb ik 2e hands hier in het dorp gescoord, deze was wit en heb ik zwart gelakt. We hebben ook nog een ledikant die we later neerzetten ook deze is 2e hands gekocht en zwart gelakt. Het verven van de meubeltjes en de muur vond ik een leuk klusje wat ik met plezier heb gedaan!

Verder hebben we een nieuw grijs rolgordijn opgehangen. Het grijze rolgordijn komt bij de Gamma vandaan, het is een rolgordijn dat ze standaard verkopen daar. Antraciet (5756) is het kleur nummer.

Droomboom als sfeermaker

Ik was op zoek naar iets met uiltjes en iets wat ik nog niet standaard overal in een baby/kinderkamer gezien had. Je ziet bij iedereen vind ik zelf al gauw een beetje de zelfde decoratie. Heb de boom helemaal zelf geplakt, een extra handje had ik niet nodig! Ik vond het leuk om het zelf te doen. Het was makkelijk te plakken en er zaten duidelijke instructies bij. Als de boom en de takken eenmaal zitten volgt de rest vanzelf!

De kleuren van de droomboom zijn precies zoals ik had gehoopt. De kleuren kwamen overeen met wat ik in gedachten had. De combinatie van kleuren in de bladermix paste ook goed bij elkaar en bij de rest van de kleuren in de babykamer.

Een paar accessoires maar geen tuttig roze!

In accessoires heb ik vooral een beetje gekeken naar oudroze tinten. Ik vind roze wel leuk maar niet dat hele tuttige en mutserige zeg maar.

Ik heb verder een klein oudroze nep schapen vachtje gekocht voor op de vloer, wat kleine frutsels neergezet in de wand plank boven de commode en 2 rieten manden neergezet voor het speelgoed of dergelijke.

In het totaal zijn we denk ik ongeveer 1 week bezig geweest met verven, behangboom plakken en het inrichten van de babykamer.

Wij zijn uiteindelijk heel blij met alles in het kamertje. Vooral omdat het is geworden zoals ik het in m’n hoofd had van te voren. En voor ons maakt de behangboom het kamertje, waardoor we vinden dat er ook niet zoveel extra nodig is. Het is een echte sfeermaker!

Tips voor andere ouders

Je hoeft echt niet heel gek uit te pakken om een leuk kamertje te creëren. Er zijn zoveel leuke ideeën te vinden op google/Pinterest en noem maar op. Het hoeft ook echt niet heel veel geld te kosten, vaak is het veel leuker om iets op te knappen en daar trots op te zijn.

Wat je nog graag zou willen zeggen

Ik raad iedereen aan om is een kijkje bij Karlijn op der website/facebook te kijken voor leuke ideeën voor de baby/kinderkamer. Maar ook voor eventueel een leuk kraamkado/verjaardagscadeau.

Droomboom muurdecoratie behang babykamer

Jou inspiratie verhaal in de Binnenkijker?

Zou jij jouw verhaal over jullie babykamer ook willen delen? Neem dan contact op via onderstaande knop, dan sturen we je de informatie toe. Hiervoor hoef je geen aankoop hebben gedaan bij Uiltje Boompje Beestje.

Leuke oudroze accessoires vind je hier:

2 replies on “Een babykamer om van te dromen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *