Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

De Toekan

De Toekan is een tropische vogel, die erg goed past in een exotische kinderkamer. Ik bedacht hem terwijl ik een blog over de trends van 2019 aan het schrijven was. Zoals jullie misschien wel weten, verdiep ik me altijd een beetje in de achtergrond van elk nieuw dier dat ik maak. Gewoon uit nieuwsgierigheid en soms om een richting te krijgen van hoe ik het dier het beste kan ontwerpen. Bij de Toekan kwam ik iets bijzonders te weten!

De Toekan komt voor in Midden- en Zuid Amerika. Er zijn wel 47 verschillende soorten toekans. De meest bekende is misschien wel de zwarte toekan met zijn enorme oranje snavel. Maar er zijn ook veel toekan soorten met een ander gekleurd verenpatroon. De snavel van de Toekan is in verhouding erg groot om voordeel te hebben bij het eten van kleine vruchten. Maar pas op voor zijn snavel! Want scherp is hij wel!

Mijn eerste ontwerp van de Toekan was zo natuurgetrouw mogelijk. Behalve de afmeting van de toekan. Want die kan wel tussen de 30 en 60 cm worden, en ik wilde er een die bij de nieuwe tak zou passen. De reden om de Toekan zo echt mogelijk te laten lijken, is dat de vormen dan zo herkenbaar zijn, dat de Toekan in elke behang kleur-combinatie, printje, patroon gemaakt kan worden, en je meteen ziet dat het een Toekan is.

De Toekan met zijn grote snavel

Mannetjes en vrouwtjes zien er bij de Toekan hetzelfde uit. Om toch te laten zien dat het om een vrouwelijke Toekan gaat heb ik de Toekan een haarbloemetje gegeven.

Mannetje en vrouwtje.

Een mannetje en een vrouwtje. Hierop volgt bij mij vaak het jonkie van de dieren. In mijn hoofd had ik al een beeld gevormd van een nest op de tak. Maar toen ik me wat ging verdiepen in de Toekan, kwam ik er achter dat de Toekan zijn nest bouwt in de holte van een boom! De holte in de boom maakt hij niet zelf, die zit er al. Met verse bladeren maken ze hier een nest in. Zodra de bladeren verwelken, vervangen ze deze voor nieuwe. Een heel bijzondere ontdekking! Dit geeft ook weer leuke mogelijkheden bij mijn bestaande bomen.

Ik heb een leuke slangentak ontworpen waar de toekans een prima plaatsje op kunnen krijgen! Over het jonkie en het nestje denk ik nog even na. Daar kom ik misschien later in het jaar nog op terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *