Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Het poezebeest

Daar gaat ie! Voor de zoveelste keer zie ik de kat van 3 deuren verder, vanuit onze tuin, in rap tempo over de schutting klimmen. Waarschijnlijk is hij geschrokken toen ik naar buiten kwam om in het zonnetje een heerlijk kopje thee te gaan drinken. De buurt kat, (of misschien is het wel een poes?) jaag ik regelmatig onze tuin uit, als ik zie dat hij zijn behoefte aan het doen is in onze bloemenperk. Daar houd ik toch echt niet van! Mijn oudere buurman is al helemaal geen liefhebber van andermans poezen. Hij heeft een poezen wegjager. Zodra je langs zijn voortuin loopt flits er een lampje en hoor je een hele hoge irritante piep (niet hoorbaar voor oude oren). Inmiddels heeft hij het ding na overleg wat zachter gezet. Ik hoor hem nu niet meer, maar de buurtpoezen jaagt hij met dat ding allemaal in onze voor- en achtertuin!

Ik loop naar achteren om te kijken of de kat van 3 deuren verder zijn behoefte heeft gedaan, gelukkig is dat niet het geval. Fijn! Poep scheppen van andermans poes is namelijk niet iets wat ik graag doe.

Het is prachtig lenteweer vandaag. Aan de hemel staat een strak blauwe lucht en er schijnt een warm zonnetje. De vogeltjes die regelmatig in mijn tuin vertoeven zijn druk aan het woord. Waarschijnlijk overleggen ze met elkaar in welk vogelhuisje, boom of struik ze hun nestje zullen gaan bouwen. Terwijl ik bij de bomen achter in mijn tuin sta, die vol met prachtige roze bloesem zit, hoor ik druk gezoem. Ook de bijtjes zijn druk in de weer met het verzamelen van nectar. Ik loop weer terug om van mijn kopje thee te gaan genieten als er spontaan ideeën op wellen in mijn gedachten. Ik zie een nieuwe behangtak voor me!

Die middag zet ik wat schetsen op papier. Het wordt een voorjaarstak met de kat van 3 deuren verder in de hoofdrol! Naast de poes, maak ik ook een vogelnestje met kleine kuikens erin en bijpassende vliegende vogeltjes. Ook het vogelhuisje van behang kan ik met deze tak combineren.


Met de aanvulling van andere behangbeesten vertelt deze decoratie zijn eigen verhaal! En natuurlijk is deze tak niet alleen voor het voorjaar, maar kan hij alle seizoenen als prachtige muurdecoratie dienen op een baby-of kinderkamer.

En dit was mijn verhaal over het ontstaan van de voorjaars behangtak! Fijne lente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *