Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Een uniek kerstcadeautje voor de baby vind je hier!

Een uniek kerstcadeautje

De feestdagen staan weer voor de deur! Een drukke en gezellige tijd die je doorbrengt met je gezin, vrienden of familie. Leuke kerstcadeautjes liggen te wachten onder de kerstboom! Het zoeken naar een uniek kerstcadeautje is vaak een hele klus. Zeker als je ook cadeautjes moet zoeken voor een kleine baby. Want wat geef je een baby nou voor kerst? Ik heb wat leuke kerstcadeautips voor je uitgezocht. Lees gauw verder!

Waar speelt een baby graag mee?

Welk uniek kerstcadeautje je een baby geeft voor kerstmis hangt af van de ontwikkelingsfase waarin hij/zij zicht bevind. Bij iedere ontwikkelingsfase past weer ander speelgoed waarmee je een baby kunt stimuleren in zijn/haar ontwikkeling

Ik zet hier in het kort de ontwikkeling van een pasgeboren baby tot en met 1 jaar voor je op een rij.

Maand 1-3: Ontdekken en Verbinden

Ontwikkeling:

 • Het ontwikkelen van zintuigen zoals zien, horen en aanraken.
 • Het herkennen van de stem van ouders.
 • Ontwikkelen van grijpreflex.

Aanbevolen Speelgoed:

 • Zachte Knuffels met Textuur: Om de tastzin te stimuleren.
 • Rammelaars met Zachte Geluiden: Voor het ontwikkelen van het gehoor.

Knuffeldoekjes

Zachte knuffeldoekjes, ook wel bekend als troostdoekjes of tutteldoekjes zijn geliefde accessoires voor baby’s. Een knuffeldoekje is niet alleen fijn om mee te knuffelen, maar geven een baby vaak ook troost en veiligheid. Het kan je kindje kalmeren wanneer het aan het knuffeldoekje kan friemelen. Kleine baby’s kunnen een knuffeldoekje makkelijk vastpakken en door de verschillende texturen waaruit ene knuffeldoekje is gemaakt stimuleert het ook de sensorische ontwikkeling van de baby. Wat ook handig is, aan de meeste knuffeldoekjes kun je eenvoudig een speen vastmaken. Zo heb een verloren speentje gauw weer gevonden!

Het knuffeldoekje kan een nuttige slaaphulp zijn. Baby’s ontwikkelen vaak een associatie tussen het knuffeldoekje en slapengaan, waardoor het een geruststellend ritueel wordt voor bedtijd

Wil je van een knuffeldoekje een uniek kerstcadeautje laten maken? Laat er dan de naam van de baby opzetten. Bij Uiltjeboompjebeestje.nl is dit gratis en wordt je knuffeldoekje ook nog eens gratis verzonden!

Rammelaars

Het geluid dat een rammelaar maakt wanneer ermee geschud wordt, trekt de aandacht van de baby. Dit helpt bij het ontwikkelen van het gehoor en het herkennen van verschillende geluiden. Het kan ook de basis leggen voor het begrip van oorzaak en gevolg. Baby’s oefenen hun grijpreflex door de rammelaar vast te pakken en ermee te schudden. Dit helpt bij het ontwikkelen van de hand-oogcoördinatie en het versterken van de handspieren. Rammelaars zijn een leuke afleiding waar een baby zich een tijdje mee kan vermaken.

Ook rammelaars vind je bij ons in de webshop. En ook deze kun je laten personaliseren. De meeste rammelaars zijn lichtgewicht en kunnen gemakkelijk door een baby vastgehouden worden.

Maand 4-6: Ontwikkelen van Motorische Vaardigheden

Ontwikkeling:

 • Ontdekken van hand-oogcoördinatie.
 • Eerste pogingen tot omrollen en zitten.
 • Interactie met de omgeving door grijpen.
 • De eerste tandjes komen door rond de 5e-6e maand

Aanbevolen Speelgoed:

 • Activity Gym: Voor het aanmoedigen van buikligging en grijpactiviteiten.
 • Zachte Blokken: Om te grijpen en stapelen.

Activitygym

Aan een activitygym hangen verschillende, vaak kleurrijke speeltjes. De variatie in kleuren, vormen en texturen van de speeltjes trekken de aandacht van de baby. Wanneer de baby probeert deze speeltjes vast te pakken of aan te raken, traint het de hand-oogcoördinatie. Wanneer de baby al een activitygym heeft zou je ook nieuwe speeltjes kunnen aanschaffen die je er aan kunt hangen. Zo heeft de baby weer iets nieuws om te ontdekken!

Bijtringen

Bijtringen zijn heel erg fijn voor de baby, omdat in deze periode ook de eerste tandjes door kunnen komen. Er zijn verschillende bijtringen in omloop. Sommige zijn geschikt om in de koelkast of vriezer te leggen. De koele bijtring kan het pijnlijke tandvlees extra verzachten.

Bij de bijtringen uit ons assortiment is er ook de mogelijkheid om ze te laten personaliseren. Dan heb je zeker een uniek kerstcadeautje!

Zachte blokken

Ook de motoriek van de baby is in deze periode volop in ontwikkeling. Zachte speelblokken kunnen de motorische ontwikkeling stimuleren. Het vastpakken, gooien, stapelen en omverwerpen van zachte speelblokken dragen bij aan deze ontwikkeling. Ook de  hand-oogcoördinatie wordt bij het spelen met de zachte blokken geoefend.

Bij Uiltje Boompje Beestje worden de speelblokken die je vind in de webshop, met de hand gemaakt. Dit geeft de mogelijkheid om ze ook te voorzien van naam en geboortedatum van het kindje. Een speelblok is voorzien van verschillende texturen stof en is voorzien van een rammelbelletje of knisperfolie. Ze worden verkocht per set van 3 stuks.

Maand 7-9: Actief Ontdekken

Ontwikkeling:

 • Kruipen en eerste pogingen tot staan.
 • Herkennen van gezichten en emoties.
 • Ontwikkelen van basiscommunicatie, zoals brabbelen.

Aanbevolen Speelgoed:

 • Loopwagens: Voor het stimuleren van het staan en lopen.
 • Interactieve Boekjes: Om taalontwikkeling te bevorderen.

Loopwagentje

Voor het kindje is een loopwagentje het ideale speelgoed om de overgang te stimuleren naar leren staan. Het helpt de baby om evenwicht te vinden, zijn benen te versterken. Sommige loopwagentjes hebben een activiteitencentrum dat naar voren kan worden geklapt, waardoor de baby op de buik kan spelen terwijl hij leunt op het loopwagentje.

Zorg er altijd voor dat het loopwagentje stabiel is en op een veilige manier wordt gebruikt. Het is ook belangrijk om het kind niet te vroeg te forceren om te lopen; elk kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Het gebruik van een loopwagentje moet altijd worden afgestemd op de individuele behoeften en vaardigheden van de baby.

Dit kerstcadeautje is een cadeau waar een kindje lang mee kan spelen. Een loopwagentje met blokken kan ook gebruikt worden tijdens het fantasiespel als het kindje al wat ouder is. Denk aan het gebruik van de loopkar als winkelwagentje, als poppenwagen voor de knuffel enz.

Interactieve boekjes

Boekjes lezen is heel erg goed voor het stimuleren van de taalontwikkeling en kan in elke leeftijdsfase worden ingezet. Baby’s zijn gek op kleurrijke boekjes. Denk aan de kartonnen boekjes met flapjes die je kunt openklappen of de boekjes met verschillende texturen materiaal die je kunt voelen en aaien.

De interactieve boekjes van V-tech zijn voorzien van licht en geluid. Dit stimuleert het kindje om op ontdekking te gaan. Welk geluidje zit er achter de knop? Welk lampje gaat er branden als ik hier op druk? Op de website van V-tech is keuze genoeg.

Maand 10-12: Zelfstandigheid Begint

Ontwikkeling:

 • Eerste stapjes en zelfstandig staan.
 • Herkennen van eenvoudige instructies.
 • Actieve deelname aan spelletjes en imitatie.

Aanbevolen Speelgoed:

 • Sorteerspeelgoed: Voor het bevorderen van cognitieve vaardigheden.
 • Eenvoudige Puzzels: Om probleemoplossend denken te stimuleren.

Een vormenstoof

Een vormenstoof is educatief speelgoed voor baby’s en peuters. Het helpt baby’s bij het herkennen en onderscheiden van basisvormen zoals cirkels, vierkanten, driehoeken. Het oppakken en manipuleren van de vormen verbetert de fijne motorische vaardigheden van de baby. Terwijl de baby de vormen in de juiste openingen plaatst, leert hij of zij over oorzaak en gevolg. Dit stimuleert het probleemoplossend vermogen op een eenvoudig niveau. Sommige vormenstoofjes hebben meerdere vormpjes van dezelfde vorm en kleur. Het sorteren van deze vormpjes kan de categorisatievaardigheden van de baby bevorderen.

Eenvoudige puzzels om te ontdekken

Een kindje van deze leeftijd kun je een eenvoudige puzzel geven. Grote stukken die makkelijk vast te houden zijn bijvoorbeeld d.m.v. een nopje. Zorg dat de puzzel zelfcorrigerend is, waardoor de stukken alleen op de juiste manier passen. Dit bevordert het gevoel van prestatie en zelfstandigheid. Kies puzzels met een thema wat het kindje aanspreekt, zoals dieren of het favoriete figuur van t.v. Puzzels van hout zijn meestal een duurzame optie.

Andere leuke unieke kerstcadeautjes

Let er wel op dat baby’s alles aftasten met hun mond, dus zorg dat het speelgoed wat je koopt veilig is en het speelgoed een CE keurmerk draagt. Is een product handgemaakt, vraag dan na of deze is gefabriceerd met veilige stofjes en kindvriendelijke verf zonder chemische of giftige stoffen.

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere leuke unieke kerstcadeautjes voor baby’s waar ze niet mee kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe set kleertjes, warme slofjes, een fotoalbum met foto’s van familie erin, een gepersonaliseerde kerstbal voor in de kerstboom.

Nu je weet in welke ontwikkelingsfase het kindje zit kun misschien wat makkelijker een uniek kerstcadeautje voor de baby aanschaffen!

Ik wens jullie allen een heel fijn kerstfeest! En shop zeker nog even gauw via onderstaande knop naar een uniek kerstcadeautje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *