Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Een unieke babykamer creëren met deze gave trends!

Een babykamer creëren volgens de laatste trends is kan ontzettend gaaf zijn, maar hoe leuk is het als je het kan combineren met andere of oudere trends en je de babykamer daarmee nog unieker maakt?

Ieder jaar verandert er wel iets in de trends voor de babykamer. Vaak is het een geleidelijke overgang naar iets nieuws. Dit jaar vind ik dat er niet zo heel veel veranderd op het gebied van het inrichten van de babykamer. De trends van 2020 worden veelal doorgezet in 2021. Welke trends dat zijn zet ik even in het kort voor je op een rijtje.

Kleur van het jaar 2021

De kleuren van het jaar zijn weer gekozen door Flexa en Histor. Beide kozen voor een aardse tint dat goed past als basis bij alle trends voor de babykamer.

Histor koos de kleur Transcend (PPG1079-4) een warme bruintint. Een kleur die goed kan dienen als basis en makkelijk te combineren is met de andere trendkleuren.

Flexa koos voor  ‘Brave Ground’, een neutrale bruintint. Deze kleur zal veelal gebruikt worden als basiskleur omdat hij door zijn neutrale karakter rust uitstraalt.

Ook Karwei kwam dit jaar met een kleur van het jaar 2021. Namelijk Sandstone beige. Een elegante rustige tint. Makkelijk te gebruiken als basis en te combineren met andere kleuren die door deze kleur meer tot hun recht komen.

Zoals je ziet zijn het alle drie aardse bruintinten die passen in de natuurlijke trend!

Nieuwe trend kleuren

De nieuwe trendkleuren zijn caramel, pale pink, grijstinten zoals kiezelgrijs en storm grey, Khaki, zeegroen, mustard, wit en nougat.

De trendkleuren uit 2020 ( honey, vintage blue, terracotta, roestbruin, oudroze, okergeel, ash green) verdwijnen niet maar zetten zich voort en worden gecombineerd met de nieuwe trendkleuren.

Ook zullen we heel veel groen tinten zien. Van donkergroen, blauwgroen tot geelgroene tinten. Net als donkerblauw, een kleur die eigenlijk tijdloos is. Hier en daar lees ik op het internet dat ook de pasteltinten weer hun intrede zullen doen.

Gender neutraal

De nieuwste babykamers zullen voornamelijk een gender neutrale uitstraling hebben. Geen zoet roze meisjes items of jongens-babyblauw behang, maar warme natuurlijke tinten zoals roestbruin, caramel gecombineerd met okergeel en Kaki ! Eerder schreef ik al een blog over de kleuren van de gender neutrale babykamer. Je leest het hier.

Jungle kamer

De junglekamer trend was er al in 2020, maar is nog meer aanwezig in 2021. Wilde dieren, exotische kleuren en veel groen zijn perfecte kleuren bij dit thema. Je vindt het junglethema terug in behangprintjes, stoere posters of een gave behangdecoratie. Ook een botanische behang in combinatie met rieten manden en jute of rotan aankleding past helemaal bij de trend.

Heb je de tropische behangbomen en behangtakken van Uiltje boompje Beestje al gezien? klik hier.

Milieu, klimaat en duurzaamheid

Dit jaar zal het milieu en klimaat nog meer op de voorgrond staan wat betreft de inrichting van de babykamer. Materialen die worden gebruikt moeten duurzaam zijn.

Tweedehandse babykamer meubels worden herbruikt of opgeknapt. Natuurlijke materialen en stoffen worden gebruikt als aankleding. Oude wiegjes worden opgepimpt met katoenen hemeltje of een klamboe. Verder zie je katoenen gordijnen, wollen wiegdekens, rotan rolgordijntjes en linnen stoffen terug op de babykamer. Ook een bamboe hanglamp past in de duurzame natuurlijke babykamer.

Houten speelgoed en accessoires

Houten accessoires zijn helemaal hip op de babykamer! Zoals houten naamblokken of een vintage hobbelpaard. Misschien kun je nog wel een Tweedehands houten loopkar op de kop tikken! Of kijk eens bij Hout&Ster. Deze ondernemer heeft een variërend aanbod in houten speelgoed. Zoals deze natuurlijke houten diertjes op wielen. Kijk voor ander duurzaam houten speelgoed even op haar site!

Welke trend volg jij?

Natuurlijk kun je jouw babykamer inrichten op de manier die bij je past. Je hoeft niet de trends te volgen om een leuke babykamer in te richten! Gebruik een neutrale basiskleur en je kunt met accessoires een kleur toevoegen. Lees het blog over de babykamer trends van 2020 zeker ook even voor inspiratie.

Zoals je ziet kun je met de trends en kleuren van 2021 alle kanten op! Welke trend past het beste bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *