Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Kleur gebruik gender neutrale babykamer

Update oktober 2023

Kleur gebruik in een gender neutrale babykamer kan soms best lastig zijn. Tegenwoordig weten veel aanstaande ouders het geslacht van de baby al voordat de baby geboren is. Dit geeft heel veel mogelijkheden voor het inrichten van de babykamer. Maak jij een echte klassieke stoere jongens of een liefelijk zoete meisjeskamer? Of houd je het neutraal omdat je het geslacht niet weet of wil weten? Hoe richt je een babykamer in waarbij je de uitstraling gender neutraal kunt houden? Welke kleuren kun je hier het beste voor gebruiken? Ik vertel je er alles over in dit blog.

Ideeën op doen voor gender neutrale kleuren

Het inrichten van de babykamer is een leuke klus. Je hebt tijdens je zwangerschap vast al in babytijdschriften gebladerd of babymeubels bekeken in een babyzaak om ideeën op te doen. De nieuwste trends kun je daar vinden met leuke bijpassende accessoires. De meeste kamertjes hebben tegenwoordig een gender neutrale look. De accessoires en aankleding geven er vaak een bepaalde richting aan.

Hoewel je jaren geleden vaak liefelijke, zoete, roze babykamers zag voor een meisje en (aqua)blauwe tinten gebruikt werden voor een jongenskamer, zie je dat er nu vaker gekozen wordt voor een babykamer met gender neutrale kleuren. Zo kun je alle kanten nog op met de aankleding!

Welke kleuren zijn gender neutraal?

Welke kleuren kies je voor een gender neutrale babykamer? Hierover de lopen de meningen uiteen. Waar de één paars echt iets vindt voor een jongenskamer vindt de ander dat een typische meisjestint.

Op internet zocht ik welke kleuren er het meest gebruikt worden voor een genderneutrale babykamer. Ik zet de 6 meest gebruikte kleuren voor je op een rijtje:

  • (Mint)groen
  • Ecru/zand
  • Zwart/wit
  • Roestbruin
  • Grijs
  • Okergeel

De keuze is aan jou of je deze kleuren gebruikt als aankleding in accessoires of dat je deze kleur gebruikt als basis op de muur, door bijvoorbeeld één muur in een kleur te verven of te behangen. Of houd je de basis licht en maak je gebruik van een mooie muurdecoratie?

Eigenlijk zijn er heel veel kleuren combinaties en mogelijkheden en het toch genderneutraal te houden. Ik zal er een paar uitlichten.

1.kleur (Mint)groentinten

Bij bovenstaande babykamers is er gekozen voor een groentint. Groen is een kleur die een rustige uitstraling geeft. Of je voor een mint-tint gaat of voor een donkere groene tint is een kwestie van smaak. Mintgroen wordt al jaren gebruikt voor babykamers en is een populaire kleur bij het inrichten van een babykamer. Bij gebruik van een donkergroene tint zie je dat er vaak een combinatie wordt gemaakt met rotan items en natuurlijke materialen. Vaak wordt een donkergroene kleur ook gebruikt bij het creëren van een jungle-kinderkamer.

2. Kleur Wit-beige-zand tinten

Zoals je ziet zijn deze kinderkamers heel licht en stralen ze veel rust uit. Je kunt deze kleuren ook gemakkelijk combineren met kleuren zoals okergeel, roestbruin of aubergine.

3. Kleur Okergeel-camel tinten

Okergeel is een zonnige kleur! Het straalt vrolijkheid uit. De camel kleur is minder vel maar is ook een mooie neutrale kleur. Je kunt deze kleuren gebruiken in de aankleding en accessoires. Denk aan wiegdekentje, aankleedkussenhoes, mandjes, een leuke muurdecoratie, vloerkleed of lampenkap. Maar ook 1 hele wand geel verven geeft een mooie sfeer. Vaak wordt ook okergeel gecombineerd met een andere kleur of natuurlijke accessoires. Zoals je ziet gender neutraal !

Okergeel is ook goed te combineren met grijs, donkerblauw of een bruintint. Wil je meer lezen over okergeel op de kinderkamer? Lees dan even dit blog waar je alles kunt vinden over de toepassing van de okergele kleur.

4. Kleur zwart-wit

Zwart geeft de babykamer een chique uitstraling, zeker als je het combineert met goude of koperen accessoires en kleuren. Hoe meer wit je gebruikt in combinatie met zwart hoe lichter de kamer zal ogen. Ook zie je zwart vaak in combinatie met okergeel en roestbruin gebruikt worden.

5. Kleur roestbruin-okergeel-zwart

Roestbruin is een warme tint en geeft veel sfeer aan de babykamer. Vaak wordt deze kleur gebruikt in combinatie met okergeel of zwart. Gebruik de kleur in accessoires of verf één van de muren in een roestbruine kleur. Zeker weten dat dat een leuk effect geeft!

6. Kleur grijs tinten

Grijs is een veel gebruikte basis kleur. Je kunt er alle kanten mee op. Het past goed in combinatie met wit, blauw en mintgroen tinten. Vaak worden verschillende tinten grijs gecombineerd, zoals lichtgrijs en donkergrijs. Maar ook okergeel is een goede match met de kleur grijs.

Gender neutrale behang

Ook met een leuk behangetje kun je alle kanten op in een gender neutrale babykamer. Behangetjes met stippen, dieren, of figuren.

Zoals deze gave behang designs van creativ lab Amsterdam. Zij hebben een uitgebreide collectie!

Bij Rups design kun je je eigen fotobehang laten maken naar aanleiding van een 3D illustratie. Zoals dit gave 3D dierenbos behang. Zeker weten dat je dan iets unieks op de muur hebt! Lees meer hierover op de site van Rupsdesign.

Maar ook bij de bouwmarkt kun je terecht voor gave gender neutrale printjes.

Ook een leuke behangdecoratie in kleur naar keuze past in een gender neutrale babykamer. Bij Uiltje Boompje beestje stel je zelf de decoratie samen en kies je de kleuren die je mooi vindt. Alles wordt handgemaakt, waardoor een aanpassing in kleur of formaat geen probleem is! Op de site vind je veel voorbeeld foto’s van mogelijke kleuren combinaties.

Bijpassende gender accessoires jongen of meisje?

En wil je er na de geboorte van je kindje toch nog een draai aan geven zodat de babykamer meer een jongens of meisjeslook krijgt, kijk dan eens bij deze leuke accessoires!

Welke kleur vind jij gender neutraal? Laat je het me weten in de comments? Ik ben heel benieuwd!

 

7 replies on “Kleur gebruik gender neutrale babykamer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *