Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Okergeel op de babykamer, warm en genderneutraal!

Babykamer in okergeel tinten

Vind jij okergeel ook zo’n mooie warme kleur? Ik vind het één van de favoriete kleuren die ik graag verwerk in unieke muurdecoraties van behang voor de babykamer. Okergeel kan een kinderkamer een gezellige en uitnodigende sfeer geven. Hoe okergeel ook voor jouw babykamer een geweldige keuze kan zijn vertel ik je in dit blog.

De magie van okergeel

Okergeel staat voor mij voor : warm, gezellig, knus, geluk, welkom, stabiliteit, rustgevend. Okergeel heeft de fijne eigenschap om warmte uit te stralen zonder teveel aanwezig te zijn. Een ideale kleur voor de babykamer waar comfort en rust centraal staan. De okergele kleur, die sommige ook wel mosterd geel noemen, heeft een gouden ondertoon dat een rustgevend effect en een gevoel van geborgenheid en veiligheid kunnen creëren voor zowel de baby als de ouders. De warmte van de kleur kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en een gezonde slaapomgeving voor de baby. Een fijne omgeving voor momenten van knuffelen, voeden en troosten.

Okergeel goed te combineren

Het is een fijne kleur waar je alle kanten mee op kan. Okergeel is namelijk heel goed te combineren met andere kleuren, waaronder blauw-petrol-zwart-roestbruin, maar ook oudroze of mintgroen kan een mooie combi zijn met een okergele tint.

Okergeel combineert ook moeiteloos met verschillende materialen. Rotan, hout, industriële meubels. Hierdoor biedt deze kleur een breed scala aan mogelijkheden om de babykamer aan te kleden, van meubels, beddengoed tot decoratieve accessoires.

Genderneutrale kleur keuze is okergeel

Voor een genderneutrale optie is okergeel een uitstekende keuze op de babykamer. Het is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Het is een neutrale tint die je niet sterk associeert met een bepaald geslacht, zoals de kleur roze of blauw. De gele tint is aantrekkelijk voor zowel een jongens als meisjes babykamer. Bovendien combineert het perfect met de kleur blauw of roze mocht je toch kiezen voor een traditionele touch.

De ondergrond die goed matched bij een muurdecoratie in okergeel tinten is een muurkleur die een mooi contrast geeft met de behangdecoratie. Dat kan een lichte kleur zijn zoals wit, beige, lichtgrijs of een pasteltint maar ook een donkere kleur zoals blauw-groen of bruin.

De muurverf van Flexa heeft hiervoor een uitgebreide lijn.  Flexa Strak op de Muur Muurverf is een matte, goed dekkende, oplosmiddelvrije muurverf voor binnen, uitermate geschikt voor muren en in allerlei kleurtinten verkrijgbaar.

Wil je de kleur okergeel helemaal in de spotlights zetten op de babykamer, dan combineer je deze het beste met lichte kleuren en een neutrale inrichting. Zo komt de warme kleur helemaal tot zijn recht.

Soms kiezen klanten er voor om één gehele wand in een okergele kleur te verven, waarop een bijpassende behangdecoratie gewenst is. Dan is het de uitdaging om de muurdecoratie hierop af te stemmen en de gewenste sfeer te behouden op de babykamer.

Je kunt je voorstellen dan een volledige muur in okergeel veel meer aanwezig is in een kamertje dan een muurdecoratie met okergeel tinten op een witte ondergrond. Door het combineren van kleuren en de keuze van materialen voor de inrichting en de accessoires kun je een totaal verschillende sfeer neerzetten.

Maak gebruik van een moodboard

Heel handig is het om gebruik te maken van een moodboard, een fijn hulpmiddel waarop je je ideeën visueel kunt maken. Kleuren, plaatjes van bijpassende meubels, gordijnstoffen, accessoires leg je vast op een bord, dit kan ook digitaal bijvoorbeeld in het programma canva.com of in 1 van de verschillende moodboard apps. Zo krijg je een visueel beeld van de gekozen elementen bij elkaar en welke sfeer dat geeft, voordat je aan de babykamer inrichting begint.

Veel gebruikte okergele kleurcombinaties

Hieronder vind je de 9 veel gebruikte kleurcombinaties met okergeel

 1. Okergeel en Grijstinten: De combinatie van okergeel met verschillende grijstinten, zoals zacht grijs, antraciet of lichtgrijs, creëert een evenwichtige en eigentijdse uitstraling. Grijstinten fungeren als neutrale achtergrond en benadrukken het levendige karakter van okergeel.
 2. Okergeel en Wit: Okergeel gecombineerd met wit creëert een frisse en lichte sfeer. Wit benadrukt de helderheid van okergeel en zorgt voor een visueel contrast dat de ruimte oplicht.
 3. Okergeel en Blauw: Okergeel en verschillende tinten blauw, zoals hemelsblauw of turquoise, kunnen een speelse en levendige uitstraling creëren. Deze combinatie doet denken aan een zonnige hemel en een vrolijke sfeer.

   

 4. Okergeel en (zacht) Roze: Voor een zachtere en romantische sfeer kan okergeel worden gecombineerd met zacht roze. Deze combinatie balanceert warmte en tederheid op een harmonieuze manier.
 5. Okergeel en Donkerbruin/roestbruin: Donkerbruin voegt een aardse en warme toets toe aan okergeel. Deze combinatie kan een gezellige en rustieke uitstraling geven aan de ruimte.
 6. Okergeel en Groentinten: Okergeel kan goed samengaan met verschillende groentinten, zoals olijfgroen, saliegroen, mintgroen of bosgroen. Deze combinatie roept een natuurlijke en kalmerende sfeer op.
 7. Okergeel en Zwart: Okergeel kan worden geaccentueerd met zwarte details voor een gedurfd contrast. Dit kan een moderne en eigentijdse uitstraling creëren.
 8. Okergeel en Oranje: De combinatie van okergeel met oranje tinten resulteert in een warm en levendig kleurenpalet. Dit kan een energieke en uitnodigende sfeer teweegbrengen.
 1. Okergeel en Neutrale Tinten: Okergeel kan worden gecombineerd met verschillende neutrale tinten zoals beige, crème en taupe. Deze combinatie straalt een tijdloze en ingetogen elegantie uit.

De keuze van de kleurencombinatie hangt af van de gewenste sfeer en stijl voor de ruimte. Okergeel kan dienen als een prachtig middelpunt en kan worden gecombineerd met kleuren die de gewenste visuele en emotionele impact versterken.

Okergeel voor een warme babykamer

De kleur okergeel is een geweldige kleur die je zeker moet overwegen om te gebruiken op een babykamer waar je een warme, liefdevolle, en happy sfeer wil neerzetten, die ook nog rust en geborgenheid uitstraalt. Het is een genderneutrale kleur die zich makkelijk laat combineren met andere kleuren en materialen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Uiltje Boompje Beestje te bieden heeft in okergeel? Kijk dan even op de website via de onderstaande knop. En kom je er niet helemaal uit, dan mag je ons altijd een berichtje sturen en geven we gratis advies 😉

 • Welke kleur heb jij gebruikt op de babykamer en waarom juist die kleur? Laat je reactie achter onder dit blogbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *