Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Van inspiratie naar behangboom!

Het ontstaan van de behangbomen die ik maak hebben allemaal hun eigen verhaal. De inspiratie voor een behangboom ontwerp doe ik op in mijn omgeving en worden in mijn hoofd vormgegeven. Soms naar aanleiding van een vraag van de klant, soms door het zien van een prachtige boom in de tuin.

De standaard behangboom.

De eerste behangboom ontstond toen wij gingen verhuizen in 2011. We wilden iets op de slaapkamer muur van de kinderen. Met een beetje snuffelen op internet viel mijn oog op een behangboom. Nog niet eerder had ik er van gehoord, maar het leek me zeker een prachtige decoratie voor de kinderkamer. Helaas bleek de prijs erg tegen te vallen en kon ik niet kiezen voor een ander design. Ook in kleuren was ik erg beperkt. En ik wilde iets unieks. 

De allereerste behangboom die ik ooit maakte.

Bij de bouwmarkt vond ik een behangboom van MDF. Maar helaas was die veel te klein en had hij weinig kleur. Ik besloot deze boom als uitgangspunt te gebruiken en hem uit te voeren in behangpapier. Familie en vrienden hoorden van mijn idee en kwamen met restjes behang aandragen! Zo maakte ik mijn eerste behangboom voor de slaapkamer van mijn zoontje. Toen vond ik hem perfect! Mijn zoontje (toen 3 jaar) vond hem geweldig, en hij koos ook nog wat dieren voor in zijn behangboom. Omdat er vraag bleek te zijn naar mijn uitvoering van deze behangboom, heb ik de vorm iets aangepast en de boom geperfectioneert. Nu was hij klaar voor de verkoop.

De Sierlijke behangboom.

De 2e behangboom die ik ontwierp was de Sierlijke behangboom. Het idee ontstond toen ik onze eigen boom, de magnolia Kobus, in de tuin wat beter bekeek. Hij had een prachtige vorm en was wat sierlijker dan de andere bomen in de tuin. Dus ging ik aan de slag met een nieuwe boom. De sierlijke behangboom werd gecreëerd.

De Droomboom

De Droomboom is eigenlijk ontstaan door de vraag van klanten. Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik ook een behangboom had of kon maken waarbij de tak van de behangboom  boven een ledikant of commode uitstak. Het idee van een dergelijke boom was al vaker door mijn hoofd gegaan, maar door drukte was het er nooit van gekomen om hem op papier vorm te geven. De naam voor de nieuwe nog te ontwerpen behangboom had ik al wel, hij zou Droomboom gaan heten.  Nadat opnieuw een klant naar een soortgelijke behangboom vroeg, pakte ik mijn potlood en wat papier en ontwierp de Droomboom. Het eerste ontwerp van de Droomboom plakte ik op de kamer van mijn dochtertje. Maar hij was nog niet naar mijn zin. Na wat aanpassingen werd het een echte droomboom. Ik ontwierp er nog een schommeltje bij en met de vlindertjes maakte ik het geheel af.

De Bosboom

De Bosboom is ontstaan in 2018 na een wandeling in het bos. Toen ik die mooie robuuste dennenbomen zag, kreeg ik het idee voor de vorm. De dennennaalden zouden vervangen worden door blaadjes. Het nieuwe aan deze behangboom werd naast de vorm ook het los te bestellen holletje, dat je zelf op de gewenste hoogte op de stam kunt plakken. Het werd tegelijkertijd ook weer tijd voor het ontwerpen van een nieuw behangbeest. De wasbeer vond ik erg mooi bij deze Bosboom passen, aangezien deze dieren ook in bosachtige gebieden voorkomen. Natuurlijk passen er in de Bosboom ook andere behangbeesten. Een eekhoorn of wijze uil zouden zeker niet misstaan in deze robuuste en stoere behangboom.

Inmiddels zijn deze 4 Behangbomen de basis in het assortiment die allemaal een hoogte hebben van 230 cm. Door de stam op de plint af te snijden kun je in de hoogte nog iets varieren. Nadat ook de vraag naar een behangboom voor de kleinere kinderkamer regelmatig voorbij kwam, is recent de Standaard behangboom in een kleiner formaat aan het assortiment toegevoeg. Nu kan er ook in de kleinere kinderkamer genoten worden van deze prachtige blikvanger! 

Natuurlijk blijven er ideeën ontstaan voor nieuwe Behangbomen. En ik ben nog lang niet uitgedacht! Het zou zomaar eens kunnen dat er in 2019 weer een nieuwe vorm behangboom wordt toegevoegd aan het assortiment. Ik sta altijd open voor nieuwe inspiratie. Ideeën van geinteresseerden zijn natuurlijk altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *