Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Film raamstickers plakken Sinterklaas

Raamstickers van Sinterklaas en zijn Pieten

Nu Halloween weer voorbij is, wordt het bijna weer tijd om de sfeervolle Sinterklaas spulletjes in huis te halen. Een hele gezellige tijd vind ik altijd!

Er wordt geknutseld. Een kartonnen doos wordt in een mum van tijd omgetoverd tot openhaard met flitsende lampjes als vuur.  Een vrolijke stoomboot met een dot watten uit de schoorsteen, dient als blikvanger op het dressoir. Pieten met hamonica benen van papier zitten op het randje van de kast en een Sinterklaas mijter van rood karton pronkt op de woonkamer deur. De heerijke geur van zelf gebakken pepernoten vult de keuken……

Dit jaar zal ons gezin voor het eerst het Sinterklaasfeest anders vieren. Ook onze jongste weet nu het grote geheim van Sinterklaas…. Hoe we het precies gaan doen weten we nog niet. Onze dochter van 12 met downsyndroom is namelijk een eeuwige gelover! Vanaf september horen we haar al weer Sinterklaas liedjes zingen. Het intertoys speelgoedboek is al verknipt en vele A4tjes zijn vol geplakt met wat ze graag van Sinterklaas wil hebben! Ik denk dat we gauw maar eens een aftelkalender gaan printen!

Maar de gezellige sfeer van Sinterklaas halen we hoe dan ook in huis! Op onze ramen pronken de grachtenpand huisjes van statisch raamfolie. Nog een weekje wachten en dan gaan we de sinterklaas en pieten erbij plakken. Er wordt nu al gediscussieerd wie welk pietje er straks bij mag plakken!

Om iedereen te laten zien hoe je nu eigenlijk de stickers het makkelijkste op je raam plakt heb ik een filmpje gemaakt.

Fimpje met gebruiksaanwijzingen.

Zorg er vooral goed voor dat je je raam goed nat maakt. Dit geldt vooral voor de witte statisch raamfolie stickers. Wanneer je het raam niet genoeg nat hebt gemaakt zie je grijze vlekjes. Dit los je gemakkelijk op door de sticker er weer af te halen, het raam nat te spuiten, en de sticker er weer op te plakken. Eventuele vochtplekjes verdampen uiteindelijk vanzelf.

grijze vlekjes ontstaan wanneer een raam niet nat genoeg is.

De sticker van het paard van Sinterklaas is wat aangepast, door bemoeienis van mijn dochter, die vond dat het paard zoals hij was echt niet kon! Ze had ook wel gelijk. Dit was een van de weinige plaatjes wat ik van internet had gehaald en niet had aangepast. Maar nu is het paard helemaal prima!

Het paard zoals hij nu is geworden.

De Sinterklaas stickers zijn te bestellen via de website, de facebooksite of  via het contactformulier.  De sinterklaasset voor bij de huisjes is los te bestellen, maar je kunt ook kiezen voor een combiset met kerstmis en nieuwjaar erbij. Daarnaast is er ook een grotere sinterklaasset, leuk voor als je geen huisjes op je raam wil, maar wel een leuke Sinterklaas sfeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *