Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Unisex babykamer met vosjes-thema en IKEA-hacks !

Het gezin

Wij zijn Bas en Eline en inmiddels is onze dochter Mila geboren! Dit mooie kamertje hebben wij voor ons dochter gemaakt.

Unisex babykamertje kleuren en thema

Voordat we met het kamertje aan de slag gingen wisten we nog niet of we een jongen of meisje zouden krijgen, dus zijn we begonnen met het aanmaken van een moodboard op Pinterest, om op zoek te gaan naar inspiratie voor een unisex babykamer.

We hebben eerst de kleuren en een thema uitgekozen. Qua kleuren kwamen we uit op terra/roestbruin met okergeel. Qua thema kwamen we uit op bos(dieren). Al snel kwamen we erachter dat er heel veel te vinden is met vosjes!

De vorige bewoners van ons huis hebben de IKEA Hemnes Ladekast met 8 lades achter gelaten en deze blijkt een super mooie commode voor ons te zijn. Deze stond nog op zolder en we zagen op Pinterest dat deze commode vaak voor een babykamer wordt gebruikt. Op Pinterest zagen we ook hele leuk leren handgreepjes voor op de Hemnes ladekast als een ‘IKEA hack’. Die hebben we toen besteld in de passende kleur (Cognac) bij Wolkedewietje

Mijn broer heeft ook recent een kleintje gekregen en ook zij gebruiken de IKEA Hemnes als commode. Zij waren er erg blij mee, want het verschoningskussen past er goed op. Je hebt naast het verschoningskussen voldoende ruimte om spulletjes neer te zetten en in de lades kan je ontzettend veel kwijt! Tevens is hij lekker hoog dus goeie werkhoogte als je wat langer bent. Je hebt eigenlijk geen andere kast meer nodig met deze commode.

Meubels voor de babykamer

Wij hebben op de babykamer onze IKEA PAX kledingkast staan. Die hebben we omgetoverd tot familie kledingkast. We hebben een stuk hanggedeelte vrij gemaakt voor de kleine en een uitschuifbare plank onder een glasplaat met een verdeler van de IKEA gevuld. Hiermee creëer je allemaal kleine vakjes waar je sokjes, mutsjes, schoentjes, speentjes, kleine verzorgingsproducten, etc. kunt organiseren. Dit idee kwamen we ook ergens op internet tegen. Het ziet er ontzettend schattig uit als je de kast open trekt.

We hebben dus eigenlijk alleen een ledikantje en een voedingsstoel gekocht. Voor het ledikantje zijn we naar de IKEA geweest en de voedingsstoel hebben we online besteld bij Leenbakker maar je kunt hem ook bestellen bij Bol.com. Deze stoel kwam vaak naar voren als je zocht op kleine voedingsstoel. We hebben namelijk geen plek voor een grote stoel.

De muurkleur

We zijn begonnen met de muren. Op Pinterest kwamen we het idee tegen om een schuin vlak te maken. Ook de kleur, roestbruin, hebben we van Pinterest (Karwei IG PS-1063). Eerst hebben we alle muren gewit (Wijzonol Spacklatex RAL 9010) en vervolgens hebben we het schuine vlak en één andere muur (rondom de inbouwkasten) roestbruin geverfd.

Vosjes thema

Op Pinterest kwam ik door het zoeken op het thema ‘bos(dieren)’ de muurstickers tegen van Uiltje Boompje Beestje. Al snel kwam het idee om op het witte vlak naast het schuine roestbruine vlak zo’n muursticker te plakken en daar het ledikantje onder te zetten.

In eerste instantie hadden we de muursticker met uiltjes uitgekozen, maar we kwamen er al snel achter dat er ontzettend veel accessoires en kleertjes (HEMA) te krijgen zijn met vosjes dus hebben we besloten om voor de sticker met de vos in een hangmat te gaan. Ook wel toepasselijk boven een bedje.

Geduld op de proef gesteld

Nadat de muren geverfd waren, moesten we wachten op de vloer. We wilden namelijk op de hele 1e verdieping een nieuwe vloer (Therdex Original 15041/15042). Hier werd ons geduld wel op de proef gesteld, want alle babyspulletjes werden tijdelijk op zolder gestald en wat keken we er naar uit om de meubeltjes op z’n plek te zetten en in te gaan ruimen. Dan zie je ook wat beter wat je al hebt en wat je nog wilt toevoegen.

Roestbruin-okergeel en vosjes!

We moesten ons dus inhouden om niet alles wat roestbruin, okergeel of een vosje bevatte te kopen. Het kan namelijk ook te veel worden en zodra je vrienden en familie erachter komen dat je een bepaald thema hebt uitgekozen voor de babykamer, dan worden de cadeautjes daar ook op aangepast.

Accessoires passend bij het vos-thema

We hebben nog wat kleine accessoires gekocht zoals een kussentje met een vos erop (Anni Design), een knuffeltje van een vos (H&M helaas niet meer verkrijgbaar… een alternatief vind je hier), commode mandjes (Babydump), Nijntje muurhaken (Babypark) en houten plankjes (IKEA). Vosjes slaapzak bij de Hema.

Onze kleine meid is 3 weken te vroeg geboren en we waren nog niet eens klaar met de laatste details, zoals het ophangen van plankjes (ondersteboven hangende IKEA kruidenrekjes). En is dat erg? Nee, eigenlijk niet. De details komen wel. Elke keer iets aanvullen, is ook heel leuk!

In kleine stapjes

We zijn begonnen met de babykamer toen ik zo’n 22 weken zwanger was. De 20 weken echo was achter de rug, de misselijkheid van het eerste trimester was over en ik kreeg energie om lekker aan de slag te gaan. Zo richting de 30 weken merkte ik wel dat ik onrustig werd. Dan wil je toch wel graag het belangrijkste af hebben. In totaal zijn we dus wel zo’n 4 maanden bezig geweest, maar we deden het gewoon elke keer in kleine stapjes.

Een rust uitstralend unisex kamertje!

We zijn erg blij met het eindresultaat. Alles past mooi bij elkaar, het straalt rust uit en het is leuk voor zowel een jongetje als een meisje.

Tips voor andere ouders

Begin met het uitkiezen van kleuren en een thema en ga daar alles omheen verzamelen. Koop niet te veel en vul de details beetje bij beetje aan. Maak een moodbord op Pinterest en bekijk blogs en vlogs ter inspiratie.

Wij waren vrij laat met het uitzoeken van de nieuwe vloer en dat moest toch echt eerst gebeuren voordat we verder konden. Houd rekening met levertijden.

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Kijk onder aan de pagina voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *