Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Droomboom – stoere kamer met een nachthuisje als uitgangspunt!

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Kijk onder aan de pagina voor meer informatie!

Het gezin

Wij zijn Remco en Renée. Inmiddels ben ik dik 37 weken zwanger van ons zoontje. Remco heeft uit een eerdere relatie 2 kinderen. Tim 16 en Floor 13. Met zijn 4en zien we enorm uit naar de gezinsuitbreiding. Het is hier altijd gezellig druk. We hebben 1,5 hond. Paco de labrador gaat met de kinderen mee op en neer en is hier om de week. Puck is een Berner Sennen van net 1 en die is er samen met Draak onze kater altijd. Daarnaast hebben we nog 4 kippen die zorgen voor heerlijke verse eitjes. 

Dit kamertje hebben wij gemaakt voor ons zoontje. Hij wordt verwacht rond 6 juni 2021. Maar hij is ook nu al meer dan van harte welkom!

Nachthuisje als uitgangspunt

Bij mij ontstaat een idee altijd aan de hand van 1 voorwerp. Zo ook bij het vormgeven van dit kamertje.

Voor Kerst had mijn vader een nachthuisje voor me gemaakt  (zie ook de foto). Dit is een soort vogelhuisje met lamp waar je je boek op kunt leggen. Een super leuk cadeau waar ik niet direct een plekje voor wist. Toen bedacht ik dat dit wel heel leuk zou staan op de kinderkamer. Van daaruit is eigenlijk de rest ontstaan.

Ik ben gaan kijken hoe ik met het nachthuisje als uitgangspunt, daar andere bijpassende ideeën aan kon toevoegen. Aangezien ik een echte speurneus ben en over het algemeen precies weet wat ik wil, was het eigenlijk zoeken naar de juiste spullen voor de inrichting en aankleding. Uiteraard moet je dan wel geduld hebben dat de juiste meubeltjes etc. voorbij komen. Maar dat is uiteindelijk gelukt!

Winkels dicht …

Alle winkels waren dicht i.v.m. Covid19… dus we hebben alles online geregeld. Best een uitdaging… maar zo ontzettend goed gelukt. De meubels hebben we via Marktplaats evenals de bijpassende stoel. Het Vliesbehang hebben we online besteld. Het is een mooi gemêleerde mint kleur van AS Creation colibri 36628-5 uni. Hij is eigenlijk nog mooier in het echt!

Muuraankleding

Voor de muuraankleding heb ik gebruik gemaakt van Pinterest. Zo ben ik uiteindelijk bij Uiltje Boompje Beestje terecht gekomen en vond ik de geweldige droomboom die ik in kleur naar wens kon bestellen. Sfeervol en toch ook stoer. Op basis van de kleurstalen die we erbij hadden gekregen hebben we de rest uitgezocht. Zo viel alles op zijn plek en de rest was appeltje eitje!.

Behangboom uitgangspunt voor de kleuren

Uiteindelijk hebben we de behangboom als uitgangspunt gebruikt voor de kleuren in de kamer. Zo past het mint gemêleerde behang tegenover de boom precies bij de boom omdat deze kleur hier ook in terugkomt. Alle andere kleuren komen ook terug in de boom of sluiten mooi aan bij de bestaande kleuren. Zo ontstaat er een sfeervolle eenheid maar is het alles behalve saai.

Mijn vader (opa) en Remco (papa) hebben eerst een hele mooie ombouw om de verwarming gemaakt. Mijn zusje en haar vriend hebben ons geholpen om alles te schilderen en met alle meubeltjes in elkaar te zetten. Daarna kon ik aan de slag met de behangboom en de aankleding.

Fantastische hulp!

De tijd die we gestoken hebben in het aankleden en inrichten van de babykamer valt uiteindelijk reuze mee. Als het idee er eenmaal is dan volgt de rest zo makkelijk vanzelf. In totaal denk ik dat we zo’n 12 uur bezig zijn geweest. Dit is ook wel te danken aan alle fantastische hulp en handige kanjers is de familie.

Bijpassende accessoires

We hebben nog een mooie bijpassende uilen knuffel gevonden. Daarnaast een mooie ananasplant voor wat extra zuurstof. Verder hebben we al ongelofelijk veel cadeautjes gehad. Deze hebben allemaal al een mooie plekje in de kamer gekregen. Zoals het mooie bijpassende houten speelgoed wat we gekregen hebben van opa en oma. Ik hou van harmonieus en sfeer. Ik vind dat we daar goed in geslaagd zijn 😊!

Verrast met een babyshower!

Ondertussen werden we ook nog eens verrast met een soort van “babyshower” in aangepaste stijl. Mijn zus had hiervoor een hele mooie taart gemaakt in de stijl van de uiltjes die we in de behangboom hebben! Deze zijn overigens met toestemming van Uiltje Boompje Beestje nagemaakt.

Dik tevreden met het resultaat!

We zijn meer dan dik tevreden met het resultaat en kunnen dan ook niet wachten tot het kamertje in gebruik genomen gaat worden!

We hebben er erg veel plezier van dat we alles zo goed bij elkaar hebben kunnen vinden en dat marktplaats ons daarbij zo goed geholpen heeft. We kunnen best een nieuwe kamertje betalen… maar wij vinden het ook een leuke uitdaging om met een beperkt budget ergens iets leuks van te maken. Zeker omdat we alles online hebben moeten doen ben ik super tevreden met de manier waarop alles bij elkaar past. Als we binnen lopen worden we er helemaal warm en blij van en het geeft een heel goed gevoel dat we zo’n fijn plekkie hebben kunnen realiseren voor onze kleine man. Het is zeker niet saai, maar straalt wel een bepaalde rust uit. Stoer maar toch subtiel. Kortom, enorm blij!!

Tips voor andere ouders

Maak gebruik van kleurstalen en zorg dat je die altijd bij hebt. Dan kun je er makkelijk voor zorgen dat alles bij elkaar past. Volg je gevoel en begin met iets waar je helemaal verliefd op bent 😊..

Zou jij jouw verhaal over jullie babykamer ook willen delen? Neem dan contact op via onderstaande knop, dan sturen we je de informatie toe.

2 replies on “Droomboom – stoere kamer met een nachthuisje als uitgangspunt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *