Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €5,25           Binnen 7 werkdagen in huis

De alpaca baby-kinderkamer

Ik heb altijd al iets gehad met kamelen, waarom? Geen idee!  Mijn zus nam zelfs van haar reis door Egypte een hout gesneden kameeltje mee voor me, omdat ze wist dat ik fan was van de kameel! Ik had ze alleen nog maar gezien in de dierentuin en 1 keer in een circus.  Ik vond ze iets aandoenlijks hebben. Misschien was het de manier waarop ze hun eten kauwde?  Maar verder wist ik er maar weinig vanaf. Ik vond het gewoon een mooi dier, totdat ik de alpaca ontdekte kort geleden! 

De alpaca, ik zag hem op een kaart in de winkel, toen ik een beterschapskaart uitzocht voor een kennis. Het grappige beest met zijn sprekende ogen bracht meteen mijn creatieve brein op hol! Dit was waar ik naar op zoek was, de alpaca zou mijn nieuwste behangdecoratie worden.

Thuis gekomen ben ik informatie gaan opzoeken over de alpaca. Ik vind het altijd fijn om iets van de achtergrond te weten voor ik me in een nieuwe creatie stort. De alpaca blijkt familie te zijn van de kameel. Ze komen voor in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De alpaca wordt regelmatig verward met de lama (die ook familie is van de kameel). Naast dat de alpaca een stuk kleiner is als een lama, hebben alpaca’s ook een veel zachtaardiger karakter dan de lama. Alpaca’s spugen eigenlijk zelden. Ook de oren verschillen. De alpaca heeft rechte, spitse oren. Een lama heeft meer kromme oren. Lama’s hebben, in tegenstelling tot de alpaca, geen vacht, maar haar. Dit lama haar kun je niet spinnen, terwijl de alpaca een vacht heeft die ieder jaar geschoren moet worden. Deze wol kun je spinnen en zo heb je dan de welbekende alpaca wol. En er is nog een verschil. De lama is een lastdier en zijn rug is zeer geschikt om vracht te dragen. Dit geldt niet voor de alpaca, zijn rug kan eigenlijk niets dragen.

Na mijn eerste schetsen, heb ik de alpaca uitgewerkt in behang. Er zijn meer dan 20 vachtkleuren, maar ik besloot er 3 uit te kiezen. Chocolade bruin, off white en kaki. Bovendien zijn dit maar voorbeelden en kan ik met gemak een mintgroene of roze alpaca maken! Door 2 verschillende kijkrichtingen te maken, had ik meteen een leuk setje! De ogen voor de vrouwelijke alpaca gaf ik wimpers, zodat deze toch net iets verschilde van de mannelijke alpaca. De grootste alpaca maakte ik 80 cm groot, de vrouwelijke alpaca 70 cm groot en het alapca jong 60 cm. Natuurlijk kunnen de alpaca’s ook in een kleinere maat gemaakt worden. De standaard maten voor de kleinere alpaca behangdecoratie is 60 cm voor de mannelijke alpaca 50 cm voor de vrouwelijke alpaca en 40 cm voor het jong. 

Vrouwelijke alpaca

De alpaca’s waren erg leuk geworden, maar ik miste wat kleur. Ik had op internet gezien dat er veel alpaca’s waren met mooie kleurijke versieringen en vroeg me af waar dat vandaan kwam. Ik las dat de alpaca’s uit de kudde, als verjaardagscadeau van hun eigenaar een hals – en oor versiering ontvangen. Aan deze versieringen zijn de dieren ook direct te herkennen door de alpacahouder.
Deze versieringen bestaan uit een pompon en een gevlochten band. De alpacahouder kiest ieder jaar de kleuren van de versieringen. Deze versieringen worden traditioneel door de vrouwen gemaakt tijdens het knippen van de wol. Hier kon ik mee spelen! De versieringen kan ik namelijk in elke gewenste kleuren aanpassen. 

Na de eerste voorbeeldfoto’s gemaakt te hebben, bleef het maar door mijn hoofd spoken of er niet ook een tak of behangboom bij zou moeten. Hoewel 2 alapaca’s op de muur al een muurvullend geheel zijn, wilde ik toch de keuze bieden voor een behangboom erbij. Ik kwam erachter dat de alpaca leeft in de koude hooggebergte, waar helemaal geen bomen groeien! Dat was even een teleurstelling, maar ik zag al gauw dat er wel prachtige cactussen groeien! Deze cactussen zouden een mooie aanvulling zijn om een kinderkamer aan te kleden.

Na verschillende versieringen gemaakt te hebben, waaronder een halsversiering, een dekje met pompons, een ketting van pompons, en een sierlijke hoofdband maakte ik ook een muts! Gewoon omdat ik dat grappig vond. 

Ik wilde dit keer het thema goed uitwerken, zodat potentiële klanten op mijn website alles zouden kunnen bestellen voor een complete alpaca kinderkamer. Zo bedacht ik een alpaca slinger en hanger, met handgemaakte alpaca’s en cactussen als accessoire voor de kamer. Ook de lampenkap alpaca’s, die jezelf op een lampenkap kunt plakken, mochten niet ontbreken in het assortiment. Voor de baby maakte ik een alpaca rammelaar van zachte stofjes, met labels om heerlijk op te sabbelen en een vrolijk rammelrinkeltje.  Ook kocht ik super schattige alpaca knuffels van wel 50 cm groot! Ze zijn er in de kleuren off white, chocolade bruin en oranjebruin. Zo is het creeëren van een mooie alpaca kinderkamer een fluitje van een cent!

Alpaca rammelaar!

Natuurlijk is het thema nog veel verder uit te breiden met bijvoorbeeld een rompertje met een alpaca erop gedrukt en een labeldoekje met vrolijke labels en knisperpapier in de vorm van een alpaca. Of een nachtlampje met een alpaca afbeelding. Maar voorlopig begin ik hier maar eens mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *