Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Naamletters-quote op de babykamer muur plakken doe je zo:

Het kan je zomaar gebeuren. Je hebt een leuke quote, tekst of naamletters van behang besteld. Nadat je een behangdecoratie op de muur hebt geplakt wil je die leuke quote er graag naast plakken. 1 voor 1 plak je de letters keurig naast elkaar. Als alles op de muur zit neem je wat afstand en kijk je nog eens naar het geheel. Ojee, tot je grote schrik zie je dat de tekst van die gave quote helemaal niet op 1 lijn zit! Wat nu? Hoe plak je eenvoudig naamletters of een quote op je babykamer muur. Ik vertel het je in dit blog.

Voorkomen is beter dan genezen

Sommige mensen hebben een talent (of misschien is het geluk) om behangletters uit de losse pols kaarsrecht op de muur te plakken. Maar geloof me, de meeste mensen hebben echter een handigheidje nodig. Om deze ellende van scheve letters en zinnen te voorkomen heb ik wat tips voor je. Lees welke handigheidjes ik hiervoor gebruik.

Tips voor het plakken van naamletters

plakken van quote benodigdheden schaar tape en liniaal

Om de letters zo recht mogelijk op de muur te plakken heb je naast behanglijm nodig:

Een schaar, schilders tape en een liniaal en eventueel een waterpas

  • Voordat je de letters gaat plakken, leg je ze eerst uit op tafel. Zo krijg je een idee van hoe groot of lang de tekst is.
  • Knip een stuk schildertape van de rol. Het handigste is als je hem even lang afknipt als de tekst die je gaat plakken.
  • Kijk waar je de tekst op de muur zou willen en plak daar een strook schilders tape. Als je zeker wil weten of deze strook recht zit kun je hiervoor een waterpas gebruiken.
  • Smeer de letters in met behanglijm en plak ze zo dicht mogelijk tegen de bovenzijde van de strook schilders tape aan.

Voor een 2e rij tekst, meet je de afstand en plak je een nieuwe strook schilders tape. In het voorbeeld heb ik 10 cm ruimte gehouden tussen de stroken schilders tape.

  • Wanneer de 2e strook schilders tape is geplakt kun je de eerste strook van de muur verwijderen, zodat je ook de delen van de letters die over de strook heen komen goed op de muur kun plakken.
  • Op de 2e strook schilders tape ga je op dezelfde manier aan het plakken als bij de eerste rij.
  • Wanneer de tekst op de muur zit, verwijder je de laatste strook schilders tape.
  • Plak nu de puntjes op de i, de ij.
quote plakken op de muur

Het resultaat op de babykamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *