Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Kinderkamer trends 2019

Om erachter te komen bij welke trends ik mijn behangdecoratie kan laten aansluiten, ben ik op onderzoek gegaan naar de verwachte trends van 2019. Natuurlijk schrijf ik dit blog ook ter inspiratie. Of je aan een trend mee wilt doen hangt af van je smaak. Niet iedereen vindt elke trend even mooi. Sommige trends zijn vluchtig, en voor een kinderkamer wil je misschien wel iets wat een aantal jaren leuk blijft. Bovendien heb je met het inrichten ook te maken met een budget wat je eraan kunt besteden. Maar 1 ding staat natuurlijk voorop, het moet een fijne kamer worden om te kunnen spelen en slapen!

Laten we beginnen met de kleuren. Waar in 2018 de pasteltinten hip waren, wordt er in 2019 vooral gebruik gemaakt van donkere, diepere tinten. We mogen weer gebruik maken van kleur! De zachte tinten verdwijnen niet, maar komen terug in een vergrijsde vorm, minder zoet. De afwisseling van donkere kleuren en vergrijsde pasteltinten geeft een mooie sfeer weer in de kinderkamer. Okergeel, donkergroen, terracotta en aardetinten zie je op de muren en in accessoires. De kleur okergeel en blauwtinten is een combinatie die eerder al prachtige behangdecoratie opleverde! Gelukkig heeft uiltje boompje beestje ook de nieuwste trendkleur behangrollen in huis!

Deze muurverf vond ik bij een bouwmarkt en sluiten perfect aan bij de trendkleuren!

Behangdecoratie mintgroen behangboom met naam letters zwangerschap babykamer inrichting muurdecoratie behangtak uil
vrijhangende behangtak donkerblauw-okergeel-grijs-taupe tinten

Er zijn 3 stijlen te zien voor de kinderkamer die onderling ook goed te combineren zijn. Voor alle stijlen geldt dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke invloeden, zoals hout, rotan, jute en riet. De scandinavische stijl is nog niet verdwenen. Neutrale en zachte kleuren, een aardse uitstraling, wol en handgemaakte materialen sluiten perfect aan bij alle thema’s.

De avontuurlijke stijl. Bij deze stijl kun je denken aan het dierenrijk, beestachtige knuffels, bosdieren en vogeltjes, behang met dierenprint, de natuur en oceaan. Er is veel te ontdekken op de kinderkamer!

De romantische stijl: regenbogen, ballonnen, behang met bloemenprint, wolken. De unicorn blijft ook in 2019. Roze blijft belangrijk bij deze stijl, maar in een vergrijsde kleur.

De tropische/exotische stijl: Vrolijke kleuren, okergeel en groentinten. Jungle thema, dieren, exotische vogels, behang en accessoires met speelse prints, fruit, cactussen en alpaca’s, fel gekleurde vlinders en tropische bloemen.

Voor de tropische/exotische stijl en avontuurlijke stijl wordt veel gebruik gemaakt van rustgevende veilige planten. Het groen geeft een rustige sfeer in de kinderkamer. Wil je geen gebruik maken van echte levende planten, kijk dan eens naar kunstplanten. Sommige zijn niet van echt te onderscheiden.

Kunst cactussen in potje, action

Ik hoop dat dit blog je wat inspiratie heeft gegeven voor het inrichten van jouw babykamer. Voor mij ligt er nog wel wat werk om behangdecoratie te ontwerpen die bij de trends van 2019 passen! Maar ik ga deze uitdaging vol enthousiasme aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *