Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Terugblik op 5 jaar ondernemer.

Kamer van Koophandel

Als de dag van vandaag kan ik het me nog herinneren. Het was kerstvakantie, de kinderen hadden vrij. Een paar dagen eerder had ik besloten dat ik me ging inschrijven als eenmanszaak bij de Kamer van koophandel. Vanaf dan, zou dat wat ik het liefste deed, geen “knutselen”, maar een bedrijf runnen heten! Het maken van behangdecoratie zou dan een serieus tintje krijgen. Eén met verantwoordelijkheden en een hoop administratie, daar kwam ik later pas achter 😉

Een beetje zenuwachtig stapte ik met de 2 jongste kinderen en manlief in de auto. Vandaag ging het gebeuren! We moesten naar Arnhem en zouden op de terugweg even langs gaan bij een collega van mijn man die daar in de buurt woonde. In de wachtkamer, bij de kamer van koophandel, moesten we een tijdje wachten. En toen werd ik geroepen. We namen plaats in een kamertje aan de tafel van de medewerker. Mijn man en kinderen waren ook mee naar binnen gelopen, ze wilden niet nog langer in de wachtkamer wachten en iedereen was eigenlijk ook wel een beetje nieuwsgierig.

Uiltje & Co

Na het officiële gedeelte doorgenomen te hebben, moest ik mijn bedrijfnaam invullen. Uiltje & Co, de naam die ik al een tijdje gebruikte, bleek niet te mogen, omdat het suggereerde dat er meer personen zouden werken in de eenmanszaak, dus dat moest veranderen. Dat ik ter plekke niet een nieuwe naam kon verzinnen was geen probleem, we vulden een naam in die ik later mocht aanpassen. Na een aantal handtekeningen stond ik weer buiten en was ik de eigenaar van een eenmanszaak in behangdecoratie. Wauw! Wat voelde ik me trots!

Een nieuwe naam

Er moest een nieuwe naam verzonnen worden voor de eenmanszaak waar ik nu eigenaar van was. Verschillende namen voerde ik in op Google, om te kijken of er al een bedrijf bestond met dezelfde naam. Na een oproep op mijn facebookpagina kreeg ik veel leuke naam-ideeën van alle mensen die met me mee dachten. Er was van alle toegestuurde namen maar 1 naam die nog niet in gebruik was door een ander bedrijf. En dat was de naam: Uiltje boompje beestje. Ik pastte online mijn bedrijfsnaam aan, en vanaf die tijd bestond Uiltje boompje beestje oficieël geregistreerd!

Aanpassingen

Een nieuwe naam betekende ook wat aanpassingen. Zo moest ik nieuwe flyers en labels laten maken. Een website kon ook niet langer uitblijven, dus ging ik zelf aan de slag en maakte een simpele website. De facebook pagina zette ik om naar een bedrijfspagina, maar dat ging helaas niet zonder problemen. Mijn berichten geschiedenis van mijn oude pagina was ik kwijt. De backup die ik wel had gemaakt was niet bruikbaar, dus begon ik vanaf dat moment opnieuw.

Privé en werk in balans

Mijn gezin moest even wennen aan het hele gebeuren. Na een aantal jaren gezorgd te hebben voor mijn gezin, moesten de taken nu weer opnieuw verdeeld worden. Het maken van behangdecoratie was nu niet meer vrijblijvend “knutselen”. Ik was verantwoordelijk voor de bestellingen van mijn klanten. Soms moesten bestellingen gewoon af en werkte ik in de avonduurtjes nog even door. Dat mijn man soms het avondritueel voor de kinderen op zich moest nemen of dat we wat later aten dan gewoonlijk en de vaatwasser nog niet was uitgeruimd, werd door mijn gezin niet altijd even gewaardeerd. Gelukkig hebben we daar inmiddels onze weg in gevonden.

Ik run mijn bedrijf vanuit huis. En dat is niet altijd even makkelijk. Zelf heb ik ook hard moeten werken om de balans tussen werk en privé vorm te geven. Zo heb ik nu vaste ochtenden waarop ik sport en boodschappen doe en ren ik niet meteen naar de wasmachine of vaatwasser als deze klaar zijn. En visite… die moet ik weleens de deur wijzen. Als ik aan het werk ben, dan ben ik aan het werk!

Baby-Dump

Dat baby-Dump in 2015 op mijn pad kwam, was een onverwachts cadeautje! Door Baby-Dump werd mijn bedrijf in rap tempo zichtbaar. Een aantal van mijn behangdecoraties hangen op dit moment nog steeds als aankleding te pronken in de showkamertjes van Baby-Dump. Ook gingen een aantal behangdecoraties de afgelopen 5 jaren mee naar de negen maanden beurs als aankleding van de de showkamertjes op de beurs. Het was fijn om samen te werken met Baby-Dump en ik hoop natuurlijk dat deze samenwerking zich nog een lange tijd voort zet.

Meer professioneel

Na het volgen van een aantal online webinars, kreeg ik wat meer inzicht in bedrijfsvoering, websites bouwen en SEO. Ik besloot hulp in te roepen voor het maken van een nieuwe website. Ook met marketing ging ik aan de slag. In deze branche, waar concurrenten met dezelfde trends werken, is het soms lastig om de ideale klanten naar je website te krijgen. In 2020 staan er nog wat workshops gepland om op een nog meer profesionele manier met mijn bedrijf aan de slag te gaan. De netwerk bijeenkomsten waar ik aan deelneem, leveren niet alleen leerzame informatie op, maar ik leer ook nieuwe mensen kennen die net als ik ondernemer zijn. Hier komen soms leuke samenwerkingen uit!

Werkruimte

De afgelopen jaren breidde mijn werkterein zich uit. Na jaren aan de keukentafel gewerkt te hebben, kreeg ik een plekje in de aanbouw. Een gedeelde plek, dat dan wel. Voorheen was dat de speelkamer. Nu mijn kinderen ouder worden is het speelgoed dat er nog was, verhuisd naar hun kamers. Het enige wat er nog staat is een bank, de t.v. en de playstation. Het zal nog even duren voor ik die ruimte ook kan claimen!

Het gedeelte dat ik in gebruik nam werd van alle gemakken voorzien. Er werd een mooie grote kast geplaatst, voor mijn vele behangrollen. Een eigen tafel en ergonomische bureaustoel zorgde voor een betere werkhouding. Er werden schappen opgehangen, die inmiddels allemaal gevuld zijn. Een tl-buis zorgt voor goede verlichting. Zo nu en dan werk ik nog aan de keukentafel, als ik bijvoorbeeld net wat meer ruimte nodig heb om een behangdecoratie uit te werken.

Uit de collectie

Tussen 2015 en 2020 breidde het assortiment van uiltje boompje beestje zich in een rap tempo uit. Naast behangdecoratie ging ik ook muziekdoosjes en naamcadeautjes maken. Al gauw leerde ik dat deze leuke aanvulling, naast heel veel tijd, geen geld opleverde. Dus moest ik keuzes maken. Langzaamaan verdwenen er wat handgemaakte produkten uit het assortiment, zoals de rammelaars met naam en de houten blokken met geboorte gegevens. In de loop van 2020 zullen er helaas nog meer geboortecadeautjes verdwijnen uit het assortiment…..

Nooit uitgeleerd

De afgelopen 5 jaar heb ik ontzettend veel geleerd. Over ondernemen, maar ook over mezelf. De workshops bij Start-up (ondernemers platform) en Vonk (netwerk voor vrouwelijke ondernemers) het afgelopen jaar, hebben me meer inzicht gegeven in hoe ik in het leven sta en welke doelen ik voor ogen heb voor uiltje boompje beestje aankomend jaar.

Mijn klanten zorgen ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelingen. Elke uitdaging zorgt weer voor nieuwe leermomenten. Zij geven me inspiratie voor nieuwe behangontwerpen. De mooie klantenfoto’s, de complimenten, en eerlijke recensies, zorgen ervoor dat ik me als mens gewaardeerd voel met wat ik maak en geven me ook de energie om de draad weer op te pakken als het soms even tegen zit.

Komend jaar staan er weer veel mooie dingen op de planning wat betreft uiltje boompje beestje. Op naar de volgende 5 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *