Dé behangdecoratie specialist sinds 2015           Uniek en custom made           Gratis verzending binnen NL — BE €6,25           Binnen 7 werkdagen in huis

Een sfeervolle junglekamer creëer je zo!

In deze binnenkijker kun je meekijken hoe de sfeervolle junglekamer tot stand kwam. Van het uitzoeken van de juiste jungledieren, de kleuren van de muurdecoratie, bijpassende accessoires en het plakken op de muur. Je tovert de kinderkamer eenvoudig om naar een ware jungle! Ben jij ook benieuwd? Lees gauw verder!

De sfeervolle junglekamer!

jungle kinderkamer luiaard koala aap toekan van behang muurdecoratie

Wie zijn wij?

Papa Dirks, Mama Miranda en Dochter Femke van 5,5 jaar. Voor Femke hebben we dit kamertje gemaakt.

Hoe we bij Uiltje Boompje Beestje terecht kwamen

Nadat wij op de babykamer eerst jungle muurstickers hebben gehad, die helaas niet goed op de muur bleven plakken, werden we geïnspireerd door de kinderkamers van mijn zus, die al eerder mooie muurdecoraties heeft besteld bij Uiltje Boompje Beestje. Een mooie uilentak voor mijn neefje (lees deze binnenkijker) en voor ons nichtje een muurdecoratie met een vosje.

Mijn zus had gezien hoe de muurstickers van de muur kwamen rollen en is tijdens haar zwangerschap opzoek gegaan naar een alternatief voor de muurdecoratie van hun kinderkamer. Zo kwam ze uit bij 𝐔𝐢𝐥𝐭𝐣𝐞 𝐁𝐨𝐨𝐦𝐩𝐣𝐞 𝐁𝐞𝐞𝐬𝐭𝐣𝐞.

Aangezien wij ook goede ervaringen hadden met de gepersonaliseerde blokken die we bij Uiltje Boompje Beestje bestelden en hebben laten beschilderen in de kleuren van de babykamers (van mijn zus) en de ervaringen van mijn zus met de huidige muurdecoratie, hoefde we niet lang na te denken op welke website we moesten gaan kijken 😉

Behang blijft beter plakken dan muurstickers

Op de babykamer van onze dochter is geen ruimte om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Aangezien we wat meer ruimte in huis wilden besloten we een dakkapel op de zolder te zetten wat vervolgens haar nieuwe kamer zou worden. Het leek ons leuk om ook hier weer iets op de muur te plakken. En dat zou een behangdecoratie worden in het thema jungle. Het behang oogt veel natuurlijker en blijft veel beter plakken dan muurstickers is onze ervaring.

Lievelings jungle dier luiaard

Aangezien het lievelingsdier van onze dochter een luiaard is (omdat ze zelf lui is zegt ze ;-), moet eerlijk zeggen dat wij dat niet herkennen) dachten we aan een junglekamer waar natuurlijk een luiaard in moest komen (wij zijn niet van het roze en prinssenkamer).  De luiaard zat echter niet in het assortiment van Uiltje Boompje Beestje, maar met veel zorg en liefde heeft Karlijn een hele mooie luiaard voor ons ontworpen. En toevallig kwam ook net een luiaard knuffel in het assortiment die we natuurlijk meteen bijbesteld hebben.

Maatwerk

De voorbeeld bomen en takken op de website waren niet precies hoe wij het in gedachte hadden en we hebben Karlijn gevraagd om andere dieren in de boom en op de tak te plaatsen. Dit was geen enkel probleem. Ze heeft zelfs voor ons de koala met jong wat verkleind aangezien Karlijn aangaf dat de gekozen Koala te groot was voor de door ons gekozen boom.

Het was nog even spannend of de behangboom op de puntvormige muur zou passen. Hiervoor hebben wij de maten doorgegeven aan Karlijn waarna ze dit voor ons heeft uitgetekend met als conclusie dat het moest passen. Wat het ook heel mooi doet.  

Symbolische uil op de junglekamer

Vervolgens hebben we de boom ingericht met andere dieren die in de jungle voorkomen. Tevens hebben wij boven de deurpost een uil geplakt. Aangezien de (inmiddels overleden) moeder van Dirks uiltjes spaarde in allerlei maten/soorten/vormen. Vandaar dat wij het mooi vonden dat in Femke haar kamer een uil zou komen. Voor de uil hebben we aan Karlijn doorgegeven per onderdeel van de uil welke kleur we graag wilden, hierin komt o.a. het blauw van de raamdecoratie weer terug. Gewoon alles is mogelijk. 

Daarnaast vonden wij het leuk als er vogeltjes van de tak weg zouden vliegen richting de boom. Hierin hebben we het blauw van de raamdecoratie (en accessoires) terug laten komen. En hebben wij de muur verder opgevuld met vlindertjes.  We hebben ervoor gekozen deze niet in 3d maar plat op te plakken. Ondanks het leuke effect van 3d vonden wij plat beter passen omdat alles verder plat is en er zo ook geen stof op de vleugels kan blijven hangen.

Bij de tak hebben wij gekozen voor een langere tak dan de standaard tak zodat de tak vanuit deurkozijn komt en niet los hangt midden op de muur en om te voorkomen dat de tak achter de deur verdwijnt als deze open staat. 

Blauw is de accent kleur

Wij wilden de blauwe kleur van de raamdecoratie niet alleen terug laten komen in de uil, vogeltjes en vlindertjes maar ook in de houten afwerking in de dak nok (als de lucht) Ook het nachtkastje hebben we blauw geverfd. Dit was vroeger het nachtkastje van mijn man. Ook de inmiddels blauw geschilderde speelgoedkist is een opbergkist die mijn man jaren gebruikt heeft. We wilden het al bijna weg doen tot we deze bestemming ervoor bedachten. Ook de knieschotten onder de dakkapel hebben dezelfde kleur blauw gekregen om net even wat meer kleur in de kamer te krijgen naast de overige meubels die allemaal wit zijn.

De muren hebben wij bewust glad en licht gehouden) Glad, zodat het behang beter blijft plakken en rustiger oogt en licht zodat de behangboom en tak zo beter uitkomt.  De kleur van de muren is wit met een heel klein vleugje rood (zonder dat het roze wordt) zoals wij ook in de rest van het huis om de muren en plafond hebben. We hadden eerst gedacht aan wit met een heel klein vleugje blauw maar uiteindelijk besloten het hele huis en dus ook trapgat naar zolder toe die ook verbouwd is alles in dezelfde kleur te houden. 

Bijpassende meubels en accessoires

Het bed hebben we gekocht bij het inrichten van de babykamer en toen voor een doorgroei bed te kiezen. Eerst was het een ledikantje met spijlen, daarna zonder spijlen en uiteindelijk werd het een standaard één persoons bed. Het bed is van hout en heeft mooie witte krijtstrepen en het hoofd en voeteneind is bruin. Wij hebben nu een bijpassend wit buro met krijtstrepen erbij gekocht. De kledingkast is een witte Ikea pax kast, zodat we deze naar ons eigen inzicht konden indelen en de komende jaren meekan.

Aan het plafond hangt een gele lamp in de vorm van een wolk die weer een zon voor moet stellen.  Het heeft 3 dimbare spotjes zodat het net lijkt of je buiten bent. Deze lamp had ze al op haar babykamer en paste nu ook weer mooi in het totaalplaatje vonden wij.

Na de verbouwing die we geheel hebben uitbesteedt hoefden wij zelf niet heel veel meer te doen in Femke haar nieuwe kamer. Behalve dan het opplakken van de behangtak en behangboom met alle dieren en vooral de vele blaadjes 😉

Verder hebben we kledinghaakjes van hout in de vorm van een giraffe, neushoorn en olifant opgehangen.

Heel wat uurtjes in in het plakwerk!

Met het plakken is mijn man ca 12 tot 15 uur bezig geweest. Om het leuk te houden heeft hij dit wel over meerdere dagen verdeeld. Daarnaast wilden we een mooi resultaat en als je te snel werkt en komt het niet natuurlijk over omdat dan e.e.a. net niet mooi past.

Leuke jungle knuffels!

Bij Uiltje Boompje Beestje hebben we een luiaard knuffel gekocht en bij de Ikea een koala met jong
Haar wekker is een aapje dat haar ogen opent op het moment dat Femke wakker mag worden. Ook is het mogelijk daarbij junglegeluiden af te spelen. Het is zowel een analoge als digitale klok zodat ze op beide manieren kan leren klokkijken. En of je het gelooft of niet, tot onze verbazing wacht ze echt netjes met uit bed komen tot het aapje zijn ogen opent.  Deze hebben wij gekocht bij Babypark. 

Met de muurdecoratie, de jungleaccessoires en alle dierenknuffels erbij is het een hele dierentuin in haar kamer!

Advies of tips voor andere ouders

Wij adviseren andere ouders die kiezen voor een behangboom of tak contact met jou op te nemen en door jou te laten adviseren 😉 Daarnaast goed volgen van de plaktips. We hebben alles kunnen plakken met 1 flacon behanglijm die we mee hebben besteld.

Wij hebben eerst alles op de grond uitgelegd om een goede verdeling te krijgen tussen de verschillende kleuren en grootte van de bladeren. En bij de luiaard en aap goed gekeken hoe je die het beste om/onder de tak doorkrijgt. Vervolgens daarvan een foto gemaakt en plakken maar. 

Zeker het plakken van de luiaard is een uitdaging om deze goed om de tak te laten grijpen. Je moet geen haast hebben tijdens het plakken maar hier echt de tijd voor nemen voor een heel mooi resultaat.

Droog doekje gebruiken om te deppen, sierlijke bladeren plakken door bovenaan blad beginnen. Wij hebben een vuiniszak op het buro gelegd en daarop het blad gelegd en deze met lijm ingesmeerd. Blad blijft dan wat plakken waardoor handig werkt (zonder lijmresten op blad) 

Bij het toezenden van het behang zat nog een leuk toepasselijk presentje voor Femke. Heel erg attent. En ook het advies en gezellige mailcontact maakte dat we er met veel plezier op terugkijken en het iedereen aanraden

Blij met het persoonlijke advies en maatwerk

Dankzij het advies door o.a. het verkleinen van de koala, plaktips etc is het gewoon een plaatje geworden. Iedereen die de kamer of foto’s ziet is heel enthousiast en willen allemaal weten waar we dit vandaan hebben. Wij zijn niet van social media maar hebben alles zelf bedacht. Wij zijn ontzettend blij en heel erg tevreden met het mooie resultaat. 😉

De Binnenkijker is een serie van verhalen van andere ouders, over hoe hun babykamer tot stand is gekomen. De Binnenkijker geeft een kijkje in de babykamer van een ander. Een ware inspiratiebron voor andere ouders die nog zoekende zijn naar de invulling van hun babykamer. Zelf een verhaal delen? Stuur ons een berichtje via het contact formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *