Dรฉ behangdecoratie specialist sinds 2015 ย  ย  ย  ย  ย  Uniek en custom made ย  ย  ย  ย  ย  Gratis verzending binnen NL โ€” BE โ‚ฌ5,25 ย  ย  ย  ย  ย  Binnen 7 werkdagen in huis

Ojee! Mijn muziekdoosje is kapot!

En dan kan het zomaar gebeuren….je trekt aan het trekkoordje en je muziekdoosje doet het niet meer! Er komt geen muziekje meer uit…..en je kunt hem niet meer repareren. Gelukkig hoeft dit niet het einde te zijn van het mooie unieke muziekdoosje dat speciaal voor jou kindje gemaakt is.

Unieke muziekdoosjes

Uiltje Boompje Beestje maakt met regelmaat unieke muziekdoosjes! Je kunt ze vinden op de website. Op speciaal verzoek kan een muziekdoosje in kleur naar wens gemaakt worden. Een speeldoosje is een leuk handgemaakt cadeau om te geven of te ontvangen voor de geboorte van een kindje.

Repareren van een muziekdoosje

3 jaar geleden maakte ik voor Raff dit uilen muziekdoosje passend bij de kleuren van de babykamer. Net voordat ik op vakantie ging kreeg ik een mailtje van de moeder van Raff. Zijn uilen muziekdoosje deed het niet meer ๐Ÿ˜ฎ….Of ik het misschien nog kon maken? Ze had zitten twijfelen of ze me wel zou vragen om het te maken, want Raff is inmiddels geen baby meer maar al een grote jongen! Maar toch wel gehecht aan zijn favoriete muziekje voor het slapen gaan. Bovendien is het erg leuk om een muziekdoosje te bewaren in de bewaardoos voor later en dan is het toch wel erg leuk als hij nog werkt. ๐Ÿ˜‰

Levensduur muziekdoosje

Een muziekdoosje heeft geen eeuwig leven. Gemiddeld gaat een muziekdoosje ongeveer 2,5 jaar mee, natuurlijk afhankelijk van hoe je hem gebruikt. Na langdurig gebruik kunnen onderdeeltjes gaan slijten. Binnenin het muziekdoosje zit een mechaniek dat bestaat uit een door een opgewonden veer draaiende cilinder met pinnetjes die bij het draaien metalen blaadjes raken en zo nostalgische klanken voortbrengen. Na verloop van tijd en het gebruik kan een veertje gaan uitrekken of losraken. Het muziekdoosje van Raff is al 3 jaar in gebruik, dus dat is bijzonder lang!

Een nieuw muziekdoosje erin.

Natuurlijk kan ik een muziekknuffel repareren! Ik kan helaas niet het mechaniek herstellen, maar tegen een kleine vergoeding zet ik er een nieuw muziekdoosje in.

Helaas zijn het de verzendkosten die een reparatie vaak erg duur maken. Raff is niet de eerste bij wie ik een nieuw muziekdoosje in zijn uil heb gezet. Sommige mensen komen een heel eind rijden om hun kapotte muziekdoosje persoonlijk af te geven zodat ik hem kan voorzien van een nieuw speeldoosje. Binnen een uurtje is de uil gemaakt en speelt hij bij het bedritueel van je kindje weer het bekende liedje!


De moeder van Raff kwam het muziekdoosje ook persoonlijk afgeven, nadat we een afspraak hadden gemaakt. Het viel me op dat de muziek-uil er nog zo mooi uitzag! “We zijn er ook erg zuinig op”, zei ze.

Weer heerlijk slapen met een werkend speeldoosje

Gelukkig kon ik het muziekuiltje binnen een uurtje maken, terwijl de moeder van Raff even het dorp van Wijchen in wandelde. Met het muziekje “twinkel twinkel little star” slaapt Raff weer heerlijk in, zijn muziekuil is gerepareerd ๐Ÿ˜‰

Een ander muziekdoosje repareren?

Heb jij ook een kapot muziekdoosje? Maar is het niet een muziekdoosje van Uiltje Boompje Beestje? Maar wil je hem wel graag laten repareren? Dan mag je me altijd een berichtje sturen! Dan bekijk ik of het mogelijk is. Dit is namelijk afhankelijk van de stof, de naden en de mogelijkheden om er een nieuw muziekdoosje in te zetten.

Niet alle speeldoosmuziekjes zijn op voorraad en sommige specifieke muziek speeldoosjes kan ik ook niet leveren. Het kan ook voorkomen dat een zelfde muziekje iets afwijkt van het origineel.

Pasgeleden heb ik ‘Ooi” gemaakt, de muziekknuffel van het zoontje van Manoek. Haar zoontje was zo gehecht aan zijn ooievaars muziekknuffel, dat hij niet meer wilde slapen nu hij kapot was gegaan. Na het doorsturen van wat foto’s van de muziekknuffel, besloot ik de uitdaging aan te gaan. Dit keer lukte het gelukkig en kon ik er een nieuw muziekdoosje inzetten, maar garanties geef ik nooit.

Ik reken een schappelijke prijs voor het maken inclusief nieuw muziekdoosje, omdat ik weet hoe belangrijk het is voor kinderen als ze niet in slaap kunnen vallen met hun favoriete muziekknuffel. Helaas maken de verzendkosten een reparatie prijzig. Maar woon je in de buurt van Wijchen dan kun je de muziek-knuffel natuurlijk ook komen brengen en ophalen!

Het zoontje van Manoek was in ieder geval dolblij dat hij zijn geliefde “Ooi” weer terug had!

Deze mooie recensie schreef ze:

Mijn zoontje van 1,5 zijn muziekknuffel was kapot gegaan. Hij was er zo aan gehecht, dus ik heb heel internet afgezocht voor een oplossing. Toen kwam ik op de site van Karlijn uit. Ze was meteen bereid te helpen. Ze hield me continu op de hoogte van de voortgang en had de knuffel in no time gemaakt. Mijn zoontje was erg blij met de gemaakte knuffel en accepteerde hem meteen. Ik ben Karlijn dus enorm dankbaar! En haar service, snelheid en goede prijs kwaliteit verhouding zijn echt een groot compliment waard!

Losse muziekdoosjes

Wist je dat je ook losse muziekdoosjes kunt bestellen bij Uiltje Boompje Beestje? Ben je zelf handig of heb je iets anders creatiefs gemaakt waar je een muziekdoosje in zou willen zetten? Kijk dan even op de website via de knop hieronder.

Heeft jou kindje ook een favoriete knuffel met een muziekje erin? Zou jij jou muziekdoosje laten maken als hij stuk zou gaan? Laat het me weten in de comments! Heb jij nog een vraag stel hem dan gerust, ik probeer op alle vragen een antwoord te geven.

4 replies on “Ojee! Mijn muziekdoosje is kapot!”

 • Wij hebben een muziekuilyje van firm living maar het muziekje doet het niet meer. We hebben al eens een nieuwe besteld maar die had net een ander muziekje en omdat ons zoontje het geheugen van olifant heeft, trapte hij hier niet in.

  Kun jij hem ook repareren of is het echt alleen vervangen?

  • Hoi Sander,

   Ik kan alleen een nieuw muziekdoosje erin zetten voor jullie. Helaas heb ik niet de onderdelen om het muziekdoosje zelf te repareren. De muziekdoosjes kun je op mijn website beluisteren. Je kunt ook een los muziekdoosje bestellen en hem er zelf opnieuw inzetten. Welk muziekje hadden jullie erin zitten?

 • Goedenavond,

  Toevallig zijn deze week van zowel mijn zoon als mijn dochter de muziek doosjes knuffels kapot gegaan. Vooral mijn zoon is ontzettend gehecht aan zijn vliegtuig en kan er niet meer door slapen.

  Kunt u er een nieuw mechanisme in zetten en wat zijn de kosten hiervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *